Rețetă de plăcintă americană cu mere și scorțișoară. Cel mai aromat desert al acestei toamne
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 16.10.2023 la 10:26
Actualizat pe 16.10.2023 la 10:26
Plăcinta americană cu mere și scorțișoară este unul dintre cele mai potrivite deserturi în perioada sezonului răcoros. Gospodinele au șansa să găsească cele mai delicioase și potrivite mere pentru plăcinta lor în această perioadă, iar astfel vor găti un desert îndrăgit de toată familia. Este aromat și se gătește din câteva ingrediente.
- Cum se gătește plăcinta cu mere și scorțișoară
- Cea mai delicioasă rețetă în stil american
Tartele și plăcintele sunt preparatele specifice toamnei, iar combinația de arome se potrivește perfect cu acest sezon.
Mai mult, fructele proaspete și dulci sunt foarte potrivite pentru deserturi, iar umplutura are textura și aroma pe care ți le dorești. Așadar, nu trebuie să ratezi această rețetă simplă și delicioasă, gata în câteva minute.
Rețetă de plăcintă americană cu mere și scorțișoară
Această rețetă se prepară cu ingrediente ieftine și poate fi gătită în orice moment al zilei, deoarece procesul este rapid și simplu. Nu ai nevoie de ustensile speciale, ci doar puțină răbdare și pasiune pentru un preparat de invidiat. Aroma acestei plăcinte cu mere va cuceri întreaga familie, iar gustul este deosebit.
Ingrediente
- Ulei pentru a unge tava
- 2 linguri de lapte vegan
- 2 linguri de zahăr brun
- 6 linguri de făină
Ingrediente pentru umplutură
- 10 mere
- 300 grame zahăr brun
- 120 de grame de făină
- 2 linguri de scorțișoară
- 120 de ml de zeamă de lămâie
- Un sfert de linguriță de nucșoară
- Un sfert de linguriță de sare
Ingrediente pentru aluat
- 600 de grame de făină
- 500 grame unt vegan
- 2 linguri de sare
- 2 linguri de zahăr
- O jumătate de lingură de oțet de mere
- 10 linguri de apă
Mod de preparare
Pentru început se adaugă făina, untul, sarea, zahărul și oțetul și se amestecă până când se formează un conținut omogen. În timp ce amesteci, va trebui să adaugi și apă rece. După ce toate ingredientele s-au încorporat, poți să frămânți cu grijă aluatul.
Se formează un aluat rotund, se acoperă cu o folie și se bagă în frigider. Cât timp stă la rece, vei adăuga într-un bol merele decojite și tăiate, zahărul, făina, scorțișoara, zeama de lămâie, nucșoara și sarea. Acestea se amestecă până se formează o umplutură omogenă.
După ce a trecut o oră, se scoate aluatul din frigider și se împarte în două. O jumătate se întinde și se pune în forma unsă în prealabil cu ulei, iar mai apoi îi tai părțile laterale astfel încât să fie o formă perfectă.
Cealaltă jumătate se întinde și se taie franjuri. Peste prima jumătate din aluat se pune umplutura, iar aluatul franjuri va fi ultimul strat. Acesta se unge cu lapte și se pune zahăr brun. Se bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se coace timp de aproximativ 45 de minute.
Citește și: Rețetă de rulouri cu scorțișoară și glazură. Cum se prepară cel mai delicios desert de toamnă de pe TikTok