Rețetă de prăjitură care a fost secretă timp de 20 de ani. De ce este specială
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 05.12.2022 la 18:34
Actualizat pe 05.12.2022 la 18:34
O rețetă de prăjitură a fost descoperită de curând, după ce mai mulți americani au dat peste o rețetă ce a fost păstrată timp de două decenii. Un bărbat a fost cel care a pregătit pentru prima dată acest desert, după ce a trecut printr-o decepție în viața personală.
- Cum se prepară prăjitura a cărei rețetă a fost ținută secretă
- Ce o face atât de specială
În urmă cu un secol, prăjitura Chiffon era nelipsită de mesele americanilor. Desertul era ușor de pregătit și avea în spate o poveste cu totul aparte, lucru care a și diferențiat-o de restul dulciurilor.
Motivul pentru care rețetă a fost ascunsă timp de două decenii
În 1927, Harry Baker a renunțat la locul său de muncă dintr-o agenție de de asigurări. După ce își dă demisia, bărbatul trece printr-un divorț, iar relația cu cei doi copii devine tot șubredă. Mai apoi, este decis să își schimbe viața și se mută la Hollywood, locul unde va cunoaște celebritatea, datorită prăjiturii pe care o va pregăti cu ajutorul unor ingrediente simple.
După ce a pregătit câteva astfel de prăjituri, Harry Baker este contactat de un bărbat ce este interesat de extinderea afacerii. Cu ajutorul acestuia, bărbatul reușește să devină cunoscut, tot mai multe restaurante fiind interesate la acel moment să își servească clienții cu prăjitura Chiffon.
Ba mai mult, s-a descoperit că, pentru a face față solicitărilor, Harry Baker și-a transformat întregul apartament într-un loc special amenajat pentru gătit.
Înainte să moară, bărbatul a fost întrebat ce ingrediente folosește, dar și cum pregătește prăjitura. Timp de două decenii, Harry Baker nu a vrut să își dezvăluie secretele, pentru ca desertul să rămână la fel de popular printre americani.
Cum se prepară prăjitura a cărei rețetă a fost păstrată secretă timp de 20 de ani
Ingrediente:
- două căni de făină
- zahăr
- o lingură de praf de copt
- șapte ouă
- apă rece
- ulei
- o linguriță de esență de vanilie
- zeamă de lămâie
- bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Pentru început, se încălzește cuptorul. Mai apoi, se măsoară cantitățile de făină, zahărul, praful de copt și sare. După ce se amestecă bine, se pun gălbenușurile, esența de vanilie și zeama de lămâie.
Ulterior, se bat albușurile spumă, iar mai apoi se adaugă bicarbonat de sodiu. Se amestecă bine albușurile cu gălbenușurile, iar mai apoi compoziția se pune în tavă.
Se lasă la cuptor pentru o oră, iar spre finalul procesului de coacere, se crește temperatura pentru 10 - 15 minute. După ce s-a răcit, poate fi decorată cu felii de lămâie.
Citește și: Ingredientul secret pentru turtă dulce. Rețeta perfectă pentru Crăciun