Rețetă de prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de fructe. Preparat special pentru masa de Paște
De Razvan Paltin.
Publicat pe 16.04.2022 la 12:37
Actualizat pe 16.04.2022 la 12:37
Paștele se apropie, astfel că deja gospodinele caută rețete de prăjituri pe care să le facă cu această ocazie. Vă prezentăm astăzi rețeta de prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de fructe. Ai nevoie de puține ingrediente.
- Rețetă simplă pentru masa de Paște
- Mod de preparare pentru prăjitura cu cremă de lapte și jeleu de fructe
Îți recomandăm pentru masa de Paște o prăjitură simplă, dar foarte gustoasă. Aceasta se prepară foarte ușor și e delicioasă. Cu prăjitura cu cremă de lapte și jeleu de fructe e imposibil să nu îți surprinzi familia.
Ingrediente
- 3 ouă
- 90 de grama de făină
- 15 grame de cacao
- 70 de grame de zahăr
- un praf de sare
- 500 ml lapte dulce
- 50 de grame de amidon
- 100 de grame de zahpr
- 20 de grame de zahăr vanilat
- 100 de grame de unt
- două linguri de esență de vanilie
- 350 de grame de suc de portocale
- 20 de grame de amidon
- 50 de grame zahăr
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de fructe
Mai înainte de toate aprindem cuptărul la 180 de grade și pregătim o tavă cu hârtie de copt. Spargem într-un vas ouăle și le mixăm un minut, după care punem sarea și zahărul.
Vom continua să mixăm timp de 10-15 minute până când compoziția se albește. Dăm deoparte și adăugăm făina și amestecăm cu un tel cu mișcări ușoare. Întreaga compoziție o vom pune la cuptor pentru 25-30 de minute, după care scoatem blatul din cuptor și în lăsăm la răcit.
Cât timp blatul e la rece, ne vom ocupa de crema de lapte și unt, iar după ce crema este gata ne vom ocupa să o montăm pe prăjitură. După ce am pus crema de lapte peste blat, vom da compoziția la rece itmp de câteva ore.
La sfârșit, facem și jelul de fructe, iar când acesta este gata îl vom lăsa la răcit pentru a ajunge la temperatura camerei, iar apoi îl vom turna peste crema de lapte și unt. După ce am adăugat și jelul, vom da prăjitura la rece peste noapte și o vom tăia în ziua următoare în funcție de cum dorim, dar cuțitul trebuie să fie introdus în apă fierbinte după ce tăiați fiecare bucată.
Citește și: Prăjitura „Budapesta”. Un desert pentru o masă de Paște în familie