Rețetă de prăjitură cu rubarbă și iaurt. Un desert surprinzător de delicios
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 06.08.2022 la 17:16
Actualizat pe 06.08.2022 la 17:17
Deși nu este un fapt prea conoscut, rubarba poate fi un ingredient perfect pentru prăjituri. Această plantă ierboasă e considerată fruct și este o surpriză plăcută pentru papilele gustative. De aceea, v-am pregătit o rețetă de prăjitură cu rubarbă și iaurt delicioasă!
- Prăjitură cu rubarbă și iaurt
- Rețetă simplă și rapidă
Prăjitura cu rubarbă și iaurt este desertul surprinzător de bun pe care trebuie să-l încerci. Familia ta va fi surprinsă de această prăjitură, care are și avantajul că se prepară foarte simplu. Iată rețeta pe care trebuie s-o urmezie pentru un dulce special!
Rețetă de prăjitură cu rubarbă și iaurt
Cantitățile de mai jos sunt pentru 12 porții, iar prăjitura cu rubarbă și iaurt va fi gata în 45 de minute, cu tot cu timpul de preparare.
Ingrediente
200 grame de rubarbă curățată
3 ouă medii
150 grame de zahăr
150 ml iaurt (sana, chefir)
75 ml ulei de floarea soarelui
280 grame de făină albă de grâu
1 linguriță cu praf de copt
¼ linguriță sare
1 linguriță cu esență de vanilie
Mod de preparare
Cuptorul se încinge la 180 de grade și se pregătește o tavă de 24/23 cm în care se pune hârtie de copt. Apoi, se spală rubarba și se taie cuburi/bucăți de aproximativ 1 centimetru.
Se pun ouăle într-un vas, se adaigă un sarea și se bat împreună 1 minut.Apoi, se adaugă zahărul și vanilia și se mixează până când zahărul se topește și compoziția își dublează volumul și se deschide la culoare. Se pun iaurtul și uleiul și se amestecă 30 de secunde.
Se cerne făina separat și se mixează cu praful de copt. Amestecul praf se adaugă treptat în compoziția de ouă și iaurt și se amestecă cu o spatulă sau cu mixerul.
Compoziția se toarnă în tavă și se așează din loc în loc bucățile de rubarbă. Tava se dă la cuptorul încins și se lăsă să se coacă pentru 30-40 minute, în funcție de tipul cuptorului. Suntem siguri că este gata atunci când trece testul scobitorii.
După ce se scoate din cuptor, prăjitura cu rubarbă și iaurt se lasă la răcit pe un grătar și apoi se poate porționa.
Citește și: Biscuiți cu dovleac. O rețetă de toamnă, pe care trebuie să o încerci în acest sezon