Rețetă de prăjitură de casă cu pere. Desertul care te va cuceri cu textura cremoasă și gustul aromat
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 16.11.2023 la 12:20
Actualizat pe 16.11.2023 la 12:20
Perele se numără printre fructele-vedetă ale toamnei și pot fi integrate într-o mulțime de rețete simple, rapide și delicioase, așa cum este și prăjitura de casă, ușor de făcut și delicioasă. Ingredientele de care ai nevoie.
- Rețetă de prăjitură de casă cu pere
- Desertul care te va cuceri cu textura cremoasă și gustul aromat
Pentru a prepara această prăjitură, ai nevoie de câteva ingrediente simple și nu vei petrece prea mult timp în bucătărie, iar pentru a obține un gust aromat, este bine să folosești fie esență de vanilie, fie de migdale.
Rețetă de prăjitură de casă cu pere
Ingrediente:
- șase pere
- o lămâie (coajă rasă și zeamă)
- trei ouă
- sare
- praf de copt
- 100 g făină
- 150 ml lapte
- esență de vanilie / migdale
- 5 linguri vanilie
- unt
Mod de preparare:
Pentru început, se curăță perele. Pot fi tăiate în felii sau date pe răzătoare, iar mai apoi, se stoarce zeama de la o lămâie și se adaugă și sucul. Mai apoi, se bat ouăle cu puțină sare până se obține o spumă. Se mai amestecă puțin până se obține consistența dorită, iar mi apoi se adaugă și zahărul. Se mixează în continuare până când se topește.
După ce amestecul este omogenizat, se toarnă lapte, se rade coajă de lămâie, se adaugă vanilie și esență tot de vanilie sau de migdale. Dacă amestecul este prea subțire, se mai adaugă făină, iar în caz contrar, se adaugă doar praf de copt și se amestecă din nou. Mai apoi, după ce totul este bine omogenizat, se adaugă și perele și se amestecă din nou bine, dar cu grijă astfel încât să mai rămână bucăți întregi din fructe. Se lasă la cuptor pentru 40 de minute, care trebuie preîncălzit la 180 de grade.
Dacă nu știi când este complet coaptă, este indicat să faci testul scobitorii și se poate decora cu bucăți de pere tăiate și cu zahăr pudră, după ce s-a răcit. La fel de bine mai poate fi adăugat și puțin sos de vanilie, care se obține din smântână, lapte, gălbenușuri, zahăr pudră, un praf de sare și extract de vanilie sau două esențe de vanilie.
Citește și: Cum se prepară cea mai sănătoasă prăjitură cu ciocolată. Un desert din doar trei ingrediente