Rețetă de prăjitură înghețată falsă. Ușor de preparat și foarte gustoasă
De Razvan Paltin.
Publicat pe 19.02.2022 la 14:01
Actualizat pe 19.02.2022 la 14:01
Dacă nu știți cu ce să vă mai surprindeți familia, prăjitura înghețată falsă e cea mai potrivită. Aceasta se prepară foarte ușor, iar timpul de lucru e unul scurt. Rezultatul o să-i dea gata pe toți.
- Cea mai simplă rețetă de prăjitură
- Ingrediente și mod de preparare
Rețetă de prăjitură înghețată falsă. De ce ingrediente ai nevoie
Una dintre cele mai apreciate rețete de prăjituri este cea numită înghețată falsă. Vă propunem o rețetă simplă, ușor de făcut, dar cu care o să vă surprindeți imediat pe cei dragi.
Ingrediente pentru blat:
4 ouă
4 linguri zahăr
4 linguri apă
6 linguri făină
4 linguri cacao
1 praf de copt
esență de rom
Ingrediente pentru sirop:
100 ml apă
50g zahăr
o fiolă de esență de rom
Ingrediente pentru cremă
200 ml lapte
250 gr unt
2 linguri zahăr
4 gălbenușuri
160 gr zahăr pudră vanilat
2 linguri de făină
Mod de preparare
Mai înainte de toate se vor pune albușurile într-un bol și se vor amesteca până când se fac spumă, după care se adaugă treptat zahărul vanilat și se continue mixarea până când se obține o bezea tare.
Ulterior, adăugăm gălbenușurile și se mixează alte 3 minute. Se adaugă făina în ploaie, praful de copt și cacao, apoi se amestecă ingredientele cu o spatulă de lemn. Întrega compoziție se pune într-o tavă pe care așezăm o foaie de copt și se lasă la cuptor timp de 25-30 de minute la 180 de grade. După coacerere se lasă să se răcească.
Imediat ne vom ocupa de siropul care va fi făcut de apă fierbinte cu zahăr peste cap de va adăuga esența de rom.
În ceea ce privește crema, se vor adăuga gălbenușurile cu două linguri de zahăr, apoi făina în ploaie, iar la final se adaugă laptele și se pune compoziția la fiert pe baie de aburi amestecându-se constant până când se îngroașă.
Aceasta se lasă la răcit, iar separat se freacă untul cu zahărul pudră vanilat peste care se adaugă unt și crema de gălbenușuri răcită.
Denumirea de ”înghețată falsă” vine de fapt de la crema de vanilie pusă la rece și care dă un gust răcoritor și fresh, asemenea înghețatei reale. Această prăjitură de destul de veche și se prepară foarte ușor.
Citește și: Prăjitura Pițigoi! Cel mai rapid desert pentru zilele de weekend