Rețetă de prăjitură Nicoleta cu nucă și caramel. Desertul delicios pentru toată familia
De Razvan Paltin.
Publicat pe 23.02.2022 la 09:45
Actualizat pe 23.02.2022 la 09:45
Venim cu o nouă rețetă de prăjitură, una foarte gustoasă și cu care îți poți surprinde familia. Prăjitura Nicoleta cu nuca și caramel e combinația perfectă cu care nu vei da greș.
- Cum se prepară prajitura Nicoleta cu nucă
- Desertul delicios pentru întreaga familie
Prăjitură Nicoleta cu nucă și caramel. Rețeta delicioasă
Dacă ai chef de ceva dulce și nu vrei să cumperi de la magazin, atunci noi îți recomandam un desert savuros și care se pregătește foarte rapid. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar timpul de preparare e destul de mic.
Ingrediente
- 400 g faină
- 125 g zahăr pudră
- 250 g unt
- 150 g nuci
- 50 g fulgi de migdale
- 150 g zahăr brun
- 50 ml miere
- 80 g unt
- 200 ml frișcă lichidă
- 2 lingurițe amidon de porumb
- 2 gălbenușuri
- o linguriță esență de vanilie
- 150 g ciocolată
Mod de preparare
Mai înainte de toate o să aveți nevoie de un castron unde se va pune făina cu untul ruce, după care începeți să frământați. Trebuie să frământați bine până când compoziția devine una sfărâmicioasă.
Dacă mai e nevoie mai puteți să adaugați făină, iar între timp adăugați și zahărul pudră până când se incorporează în compoziție. Într-o tavă pătrată se pune hârtie de copt pe fund și de întinde compoziția uniform. Puteți să presați cu mâna pentru a se așeza uniform peste tot.
Tava se bagă la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade. Când este gata, trebuie să o lăsați să se răcească. Într-o tigaie se amestecă între timp zahărul brun cu untul, frișca lichidă și mierea după care se pune la foc mediu până când se omogenizează.
Se adaugă ulterior amidonul și se continuă amestecarea, după care se oprește focul. În continuare se vor adăuga gălbenușurile și esența de vanilie. Peste întreaga compoziție se vor pune nuca și fulgii de migdale, după care le amestecați.
Întreaga compoziție se toarnă peste blatul de mai devreme și se întinde uniform. Tava se bagă la cuptor timp de 20 de minute, iar când este gata o scoateți și o lăsați la răcit. Într-un castron se pune la bain-marie ciocoleta și se amestecă cu frișca lichidă până când aceasta se topește și se face o glazură. Se toarnă ulterior uniform pe prăjitură și se lasă peste noapte la răcit.
Citește și: Prăjitură cu smântână. Rețeta unui desert gustos și foarte rapid