Rețetă de prăjituri de casă cu fulgi de cocos, cacao și lapte condensat. Cum să obții un desert în doar 10 minute, fără coacere
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 14.11.2023 la 08:32
Actualizat pe 14.11.2023 la 08:33
Dacă ești în pană de idei la capitolul deserturi, dar totuși vrei să te bucuri de ceva dulce, rețeta de prăjituri de casă cu fulgi de cocos poate fi varianta ideală pentru astfel de momente. Cum să o prepari în doar 10 minute.
- Rețetă de prăjituri de casă cu fulgi de cocos, cacao și lapte condensat
- Cum să obții un desert în doar 10 minute, fără coacere
Pentru această rețetă, nu este nevoie ca blatul din care vor fi tăiate prăjiturile să fie copt, ci fulgii de cocos și laptele condensat vor ține locul blatului clasic, iar mai apoi date, din nou, prin fulgi de cocos, pentru un plus de gust.
Rețetă de prăjituri de casă cu fulgi de cocos, cacao și lapte condensat
Ingrediente:
- lapte condensat
- fulgi de cocos
- cacao
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă o parte din fulgii de cocos cu laptele condensat, iar mai apoi, după ce se obține un fel de blat, se taie compoziția în două, dar nu în părți egale, ci una mică, iar cealaltă cu două treimi mai mare. Bucata mai mică trebuie amestecată cu cacao și se amestecă bine, ca într-un final să se obțină o compoziție ce trebuie rulată sub forma unui baton. Partea mai mare va ține loc de blat și trebuie întinsă pe o folie alimentară.
Indicat este să fie întinsă astfel încât să fie un dreptunghi, în interiorul căruia se pune ruloul care conține și pudră de cacao. Se rulează, iar mai apoi trebuie lăsat la rece pentru cel puțin două ore. După acest timp, se taie bucăți mai mici din rulou și se dau prin fulgii de cocos rămași. Fiind o rețetă versatilă, pot fi folosite și alte ingrediente, de la bucăți de fructe proaspete care pot fi puse în interior până la puțin miez de nucă prin care trebuie date bucățile mai mici din rulou.
La fel de bine amestecul dintre lapte condensat, fulgi de cocos și cacao poate fi înlocuit cu o cremă de vanilie, obținută din câteva ingrediente simple: gălbenușuri, zahăr pudră, unt, esența de vanilie, lapte și amidon, iar pentru acest lucru se amestecă gălbenușurile cu sare și zahărul pudră, ca mai apoi, să fie adăugat și laptele rece, împreună cu amidonul. Se lasă pe foc până când se îngroașă și se adaugă esență de vanilie.
Citește și: Rețetă de piersici umplute cu cremă. Desertul cu care vei reuși să-i impresionezi pe cei dragi