Rețetă de pui chinezesc. Preparatul ideal care îi va surprinde pe musafiri
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 21.12.2023 la 09:54
Actualizat pe 21.12.2023 la 09:54
Puiul chinezesc este un preparat inedit, fiind îndrăgit de multe persoane. Rețeta este simplă și delicioasă, iar dacă vrei să-ți surprinzi musafirii o poți pregăti. Vei avea parte de multe laude. Se gătește rapid, iar rezultatul va fi gustos.
- Rețetă de pui chinezesc
- Preparatul ideal care îi va surprinde pe musafiri
Mesele servite împreună cu cei dragi sunt întotdeauna un prilej de bucurie. Dacă nu știi ce să mai gătești și urmează să ai musafiri în vizită, rețeta de mai jos este alegerea ideală pentru tine. Puiul chinezesc este îndrăgit de multe persoane, având un gust foarte aromat și delicios. El poate fi servit alături de alte legume, pentru ca farfuria consumată să aibă atât proteine, cât și fibre care ajută la digestie.
Ingrediente
Pentru marinadă
- 500 g piept de pui, tăiat în cuburi
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri vin de orez sau vin alb
- 2 linguri amidon de porumb
Pentru sos
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri oțet de orez
- 2 linguri zahăr brun
- 1 lingură sos de usturoi
- 1 lingură sos de ghimbir
- 1 linguriță ulei de susan
Alte ingrediente
- 3 căței de usturoi, tocați fin
- 1 bucățică de ghimbir, tocat fin
- 3-4 ardei iuți uscați sau proaspeți, tocați
- 2 cepe verzi, tăiate în bucăți potrivite
Mod de preparare
Pentru marinadă, se amestecă bucățile de pui cu sosul de soia, vinul de orez și amidonul de porumb într-un castron. Lăsați la marinat timp de cel puțin 30 de minute.
Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă sau wok la foc mediu. Adăugați bucățile de pui marinate și prăjiți-le până devin aurii și crocante. Scoateți-le și lăsați-le să se scurgă pe hârtie absorbantă.
Separat, într-un alt castron, amestecați toate ingredientele pentru sos până când zahărul se dizolvă complet.
Într-o tigaie sau wok curățată, adăugați un pic de ulei și încălziți-l. Adăugați usturoiul, ghimbirul și ardeii iuți. Se gătesc timp de 1-2 minute, până când devin aromate. Adăugați bucățile de pui prăjite înapoi în tigaie și turnați sosul pregătit peste ele. Amestecați bine pentru a acoperi puiul cu sosul.
Gătiți timp de încă 2-3 minute, până când sosul se îngroașă și se lipește de pui. Se adăugă ceapa verde tăiată și amestecați ușor. Servește puiul garnisit cu semințe de susan și ceapă verde suplimentară.
CITEȘTE ȘI: Ingredientul pe care nu este bine să îl adaugi în compoziția cârnaților de casă. Îți strică preparatul de la început