Rețetă de ruladă cu mere, gutui și scorțișoară. Un desert ușor de pregătit, perfect pentru perioada postului
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 22.11.2023 la 09:18
Actualizat pe 22.11.2023 la 09:18
Deserturile care conțin mere și scorțișoară sunt ușor de pregătit și sunt cu adevărat delicioase, iar pentru un plus de gust, pot fi adăugate și gutui, așa cum și rețeta de ruladă. Cum să pregătești acest desert cu câteva ingrediente.
- Rețetă de ruladă cu mere, gutui și scorțișoară
- Un desert ușor de pregătit, perfect pentru perioada postului
Pentru cei mai mulți, ruladele cu diferite fructe fac parte din deserturile care le amintesc de gustul copilăriei. Merele pot fi integrate într-o mulțime de rețete, mai ales în perioada postului, așa cum este și rețetă de ruladă care conține și gutui și scorțișoară.
Rețetă de ruladă cu mere, gutui și scorțișoară
Ingrediente pentru aluat:
- 400 g făină
- 150 ml apă minerală
- ulei
- zahăr
- drojdie uscată
- bicarbonat de sodiu
- suc de lămâie
- sare
- esență de vanilie
- mere răzuite
- zahăr vanilat
- gutui răzuite / dulceață de gutui
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătește aluatul și se amestecă făina cu drojdia uscată și un praf de sare într-un bol. Se ia un alt bol în care se pune zahăr, ulei, apa minerală și esența de vanilie. Se amestecă bine și se pune bicarbonatul de sodiu, dar nu înainte de a fi adăugat peste suc de lămâie. Se amestecă din nou și se pune peste făină și drojdie. Se frământă până când se obține aluatul, iar dacă este prea lipicios, se mai adaugă puțină făină. Se lasă la crescut pentru jumătate de oră, timp în care se face umplutura.
Pentru acest pas, se curăță merele, se dau pe răzătoare și se pun într-o tigaie cu puțin ulei. Se lasă până se călesc, iar mai apoi se adaugă zahărul vanilat și scorțișoara. Dacă folosești gutui în loc de dulceață de gutui, este indicat să pui aceste fructe la caramelizat primele, după ce au fost curățate și date pe răzătoare. Dacă, în schimb, folosești dulceață, se adaugă abia după ce merele sunt caramelizate.
După ce aluatul a stat la dospit, se ia aluatul și se întinde, astfel încât să se obțină o foaie și se întinde amestecul de fructe, iar mai apoi se rulează. Se pune desertul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Dacă nu ești sigur că este gata, este indicat să faci testul scobitorii, iar după ce s-a răcit complet, se decorează cu zahăr pudră și poate fi servită.
Citește și: Rețetă de plăcinte delicioase umplute cu varză. Nu trebuie să le prăjești în baie de ulei