Rețetă de salată de țelină cu maioneză. Se prepară în doar câteva minute
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 11.01.2023 la 14:29
Actualizat pe 11.01.2023 la 14:29
Salatele sunt o idee perfectă atunci când vrei să ai în frigider un preparat pe care să îl mănânci repede. Cu siguranță te-ai săturat de cele clasice din legume, așa că venim cu o idee care o să te mulțumească, cu siguranșă, și anume salata de țelină cu maioneză. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și se prepară mai repede cât crezi.
- Cum să gătești cea mai delicioasă salată de țelină cu maioneză
- Ai nevoie de doar câteva ingrediente ieftine
Țelina este un ingredient ideal pentru persoanele care își doresc să ducă o viață sănătoasă, mai ales după sărbătorile de iarnă, când oamenii mănâncă mai mult decât de obicei. Așadar, dacă nu știi ce să gătești, dar vrei să mănânci ceva repede și delicios, salata de țelină cu maioneză este o idee perfectă, iar gustul te va surprinde dacă o gătești corect.
Rețetă de salată de țelină cu maioneză
Pentru a pregăti salata de țelină cu maioneză, ai nevoie de câteva ingrediente simple și ieftine, pe care fie le ai deja în casă, fie le găsești la toate magazinele. Noi îți arătăm cum trebuie să o gătești astfel încât să obții gustul dorit.
Ingrediente
- 1 țelină mică
- 100 grame maioneză
- 2 lingurițe de muștar
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- 1 măr verde
- sare și piper
Mod de preparare
Atunci când pregătești salata de țelină, este recomandat să folosești maioneză de casă, însă este potrivită și cea din comerț. Primul pas este să cureți țelina și mărul și să le dai pe răzătoare. Apoi, trebuie să amesteci muștarul cu maioneza, zeamă de lămâie și adăugați sare și piper. La urmă, acest dressing se adaugă peste țelină și măr și se amestecă bine, până salata devine cremoasă. Sarea și piperul se adaugă după gust.
Cum prepari maioneza acasă
Maioneza preparată acasă este mult mai delicioasă și sănătoasă decât cea din comerț și se prepară și foarte simplu. Așadar, ai nevoie de două gălbenușuri fierte, 200 ml ulei, un praf de sare, o linguriță de zeamă de lămâie, o linguriță de muștar, apă rece.
Prima dată se adaugă gălbenușurile, muștarul și zeama de lămâie. Uleiul se adaugă treptat și se amestecă până se incorporează în amestec. În cazul în care se taie, trebuie să o stroești cu apă rece.
Citește și: Rețetă de salată de icre cu ceapă și griș. Un preparat delicios pentru întreaga familie