Rețetă de șarlotă de castane. Un desert pe gustul oricui
Publicat pe 08.06.2022 la 14:00 Actualizat pe 08.06.2022 la 14:00
Șarlota de castane este un desert rafinat care încântă papilele gustative oricărui pretențios. Este un desert care se prepară simplu, dar face orice masă mai frumoasă. Acest preparat este perfect pentru mesele festive. Invitații vor rămâne complet impresionați. Iată cum se prepară această rețetă.
- Șarlotă de castane
- Cum se preparară această rețetă delicioasă
Rețeta de șarlotă cu castane este un desert extrem de gustos care face deliciul oricărei persoane care îl gustă. Se prepară ușor, iar impactul pe care îl lasă este unul de senzație. Acest desert rafinat este excelent pentru momentele în care vreți să impresionați pe cineva din punct de vedere culinar.
Ingrediente
300 g piure de castane
1 baton de vanilie
200 g zahăr pudră
125 ml de smântână cu frișcă
20 g gelatină
1 portocală mare sau 2 kiwi
Pentru decor
2 cuburi de ciocolată
Câteva fructe uscate
Mod de preparare
Fierbi laptele împreună cu batonul de vanilie despicat pe lungime. Îl lași să se răcească, apoi strecori laptele. Pui gelatina la înmuiat în 100 ml apă rece, iar după 10 minute o dizolvi la bain-marie. Bați smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră. Amesteci într-un bol piureul de castane, laptele rece și frișca. Torni în fir subțire gelatina călduță și omogenizezi. Umezești bolurile și repartizezi crema obținută. Introduci bolurile în frigider pentru 3-4 ore. Când șarlota s-a întărit, introduci bolurile pentru 2-3 minute într-un vas cu puțină apă caldă și răstorni șarlota pe rondele de portocale sau de kiwi. Deasupra razi fin ciocolată și decorezi cu fructe uscate tăiate în cubulețe. Este un desert rapid și rafinat, pentru mesele festive. Poftă bună!