Rețetă de tartă cu lămâie și bezea. Ingredientele pentru un desert ușor de preparat
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 12.11.2022 la 17:09
Actualizat pe 12.11.2022 la 17:09
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu o rețetă simplă, dar în același timp delicioasă, îți prezentăm o rețetă de tartă pe care o poți încerca. Blatul pufos și crema, împreună cu bezeaua vor da un gust special desertului. Cea mai simplă rețetă de tartă cu lămâie și bezea Ingredientele de care ai nevoie pentru desert
- Cea mai simplă rețetă de tartă cu lămâie și bezea
- Ingredientele de care ai nevoie pentru desert
Tartele se numără printre deserturile ușor de preparat, indiferent dacă preferi umplutura dulce sau sărată. De aceea, în rândurile de mai jos vei regăsi o rețetă ușor de preparat și delicioasă, cu care poți să îți suprinzi familia.
Rețetă pentru tartă cu lămâie și bezea
Ingrediente pentru blat:
- 1 gălbenuş
- 70 g zahăr
- 250 g făină
- 100 g unt
Ingrediente pentru cremă:
- 4 lămâi
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 4 gălbenuşuri
- 100 g unt
Mod de preparare:
Mai întâi, se pregătește aluatul. Pentru acest pas, este nevoie de zahăr și gălbenușuri. Se amestecă aceste două ingrediente, ca mai apoi să se adauge și o lingură de apă. După ce amestecul este omogen, se adăugă untul care trebuie să fie la temperatura camerei și făina.
Se lasă aluatul la frigider cel puțin jumătate de oră, timp în care poate fi pregătită umplutura. Într-un vas, se amestecă zeama și coaja de la lămâie, ca mai apoi să se adauge untul, împreună cu ouăle și gălbenușurile.
Se amestecă în continuare, iar la final se adaugă și restul de unt. După ce au trecut cele 30 de minute în care aluatul a stat la rece, se poate pregăti pentru a fi pus la cuptor. Se tapetează tava cu unt și făină, iar mai apoi se lasă aluatul la cuptor pentru jumătate de oră.
Cât timp blatul este la cuptor, poate fi pregătită bezeaua. Pentru acest pas, ai nevoie de albușuri, care se bat cu mixerul, iar mai apoi se adaugă 100 g de zahăr, dar și praful de copt.
După ce este umplută tarta cu cremă, se adăugă și bezeaua cu ajutorul unui poș și se lasă la cuptor pentru încă un sfert de oră.
Citește și: Desert prajitura Krem a la Krem cu mascarpone. O rețetă simplă, rapidă și delicioasă