Sarmale mănăstirești cu nucă. Rețeta de post inedită pe care trebuie să o încerci
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 26.11.2024 la 14:58
Actualizat pe 26.11.2024 la 14:58
Sarmalele mănăstirești cu nucă sunt un preparat delicios de post, pe care trebuie neapărat să îl încerci. Au un gust savuros și sunt o alternativă perfectă pentru sarmalele clasice, dar în perioada Postului Crăciunului.
- Cum se gătesc sarmalele mănăstirești de post
- De câtă nucă ai nevoie
- Cea mai ușoară rețetă
Sarmalele sunt unul dintre cele mai delicioase preparate tradiționale. În mod clasic, acestea se gătesc cu carne tocată, dar vestea bună este că poți să te bucuri de ele și în perioada Postului Crăciunului.
Rețetă delicioasă de sarmale de post cu nucă
Deși pare un preparat inedit, nuca este ingredientul pe care trebuie neapărat să îl adaugi în sarmale. Românii le gătesc foarte des în perioada Postului Crăciunului, mai ales datorită faptului că este perioada în care varza murată este cea mai delicioasă.
Ingrediente
- 800 grame de ciuperci
- 100 grame de țelină
- 3 morcovi
- 3 cepe
- 150 ml ulei de măsline
- 400 ml de suc de roșii
- 50 de grame de stafide
- 100 de grame de nucă
- cimbru, mărar, busioc, sare
- o varză murată
Mod de preparare
Se toacă ceapa, morcovii și țelina și se călesc în ulei. În aceeași tigaie se adaugă ciupercile și orezul și se amestecă câteva minute, iar mai apoi se adaugă apă, stafidele și nuca mărunțită. După ce au fier suficient se oprește focul și se adaugă cimbrul, mărarul și busuiocul, bulionul, iar mai apoi sarea.
Se amestecă până când compoziția devine consistentă și se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se ia compoziția și se formează sarmalele, iar mai apoi se pun într-o tigaie încăpătoare pentru fiert. Pe deasupra se toarnă bulion și se bagă la cuptor la 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 2 ore.
Alte rețete delicioase de post
În perioada Postului Crăciunului ai la dispoziție o mulțime de preparate delicioase pe care trebuie să le încerci neapărat. O rețetă cu care îți vei surprinde familia este musaca de post cu cartofi, un deliciu gata în câteva minute.
Dacă vrei să te bucuri de un desert savuros, trebuie neapărat să încerci rețeta de gogoși de post a bunicilor. Se pot combina cu orice alte arome îți dorești.
Citește și: Rețetă de orez cu varză de post. Ce trebuie să faci ca boabele să nu se lipească