Sirop de coacăze negre - rețete cu și fără zahăr
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 01.07.2022 la 17:07
Actualizat pe 01.07.2022 la 17:07
Coacăzele negre sunt destul de căutate de români datorită numeroaselor beneficii pe care le au asupra organismului. Coacăzele negre sunt destul de apreciate deoarece sunt bogate în vitamine și minerale. Aduc un aport important de fier și sunt recomandate persoanelor care suferă de anemii sau care au o imunitate scăzută.
- Sirop de coacăze negre
- Iată câteva rețete delicioase!
Coacăzele negre au gust acrișor și sunt folosite pentru siropuri, dar și gemuri. Gospodinele prepară numeroase dulcețuri, dar și compoturi deoarece au un aport destul de crescut de fier și vitamine, fiind recomandate pentru imunitate și anemii datorită beneficiilor sale.
Rețeta clasică a siropului de coacăze negre
Dacă vrei să prepari un sirop delicios de coacăze negre, noi îți prezentăm pașii pe care trebuie să-i urmezi. Ai nevoie de 1 kilogram de coacăze negre și 1 kilogram de zahăr. Luați coacăze coapte și spălați-le, iar apoi lăsați-le la scurs într-un vas.
Strivește coacăzele și acoperă cu un capac și lasă-le timp de 24 de ore, iar mai apoi pune coacăzele într-o sită și stoarce sucul. La sucul obținut adaugă zahărul, iar mai apoi pune totul într-un vas și lasă-l să dea în 2-3 clocote în timpul fierberii este indicat să luați spuma. Când siropul este gata turnați-l în sticle și poate fi ținut într-un loc răcoros pentru mai mult timp.
Sirop de coacăze negre - rețetă fără zahăr
Sirop de coacăze fără zahăr este ideal pentru cei care vor să scoată din alimentație zahărul sau pentru cei care pur și simplu nu vor să mai consume. Zahărul poate fi înlocuit cu îndulcitori sau cu miere.
Sirop de coacăze negre pregătit la rece
Dacă vrei să prepari sirop de coacăze negre fără fierbere ai nevoie de apă, zahăr, coacăze negre, dar și aspirină. Spală coacăzele, iar mai apoi pune-le într-o oală. Zdrobește-le cu mâna și adaugă o cantitate de apă atât ca să le acopere, iar mai apoi acoperă compoziția cu un prosop și lasă la fermentat timp de 3-4 zile.
Când pulpa s-a ridicat la suprafață strecoară sucul și adaugă zahărul, iar mai apoi ½ pastilă de aspirină dizolvată în puțină apă. Se amestecă totul până se dizolvă zahărul și se pune la sticle.
Ce beneficii are siropul de coacăze negre
Siropul de coacăze este benefic pentru organism deoarece aduce o cantitate considerabilă de vitamina C, proteine, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, dar și vitamine precum B1, B2 sau B6.
Citește și: Sirop de mure natural - rețete și beneficii