Trei beneficii neștiute ale tincturii de tescovină. Extractul este considerat elixirul tinereții
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 16.04.2023 la 22:51
Actualizat pe 16.04.2023 la 22:51
În popor, tescovină este ceea ce rămâne după stoarcerea strugurilor sau a sfeclei de zahăr. Din acel amestec se obține o tinctură care are proprietăți de care puțini știu. Extractul este considerat elixirul tinereții.
- Trei beneficii neștiute ale tincturii de tescovină
- Extractul este considerat elixirul tinereții
Încă din cele mai vechi timpuri, ceea ce rămânea de la stoarcerea strugurilor pentru must sau vin ori de la sfecla de zahăr era folosit, pentru că mai multe proprietăți.
În popor, amestecul este cunoscut ca boștină și are un conținut ridicat de antioxidanți, de aici și denumirea de „elixir al tinereții”.
Inițial, englezii au folosit amestecul pentru a obține un vin din ceea ce mai rămânea de la stoarcerea strugurilor, dar medicina modernă a descoperit și alte beneficii.
Ce este tinctura de tescovină și cum se obține
În general, cea mai mare cantitate de resveratrol se găsește în coaja și sâmburii strugurilor roșii, de aceea și aceste fructe sunt folosite pentru a obține tinctura de tescovină, în timp ce sfecla de zahăr este mai puțin folosită.
Studiile arată că strugurii negri conțin cei mai mulți antioxidanți. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii separau mustul de tescovină, pe care o foloseau în casă.
După ce se usucă, tescovina arată ca niște fructe uscate, iar pentru a se obține tinctură, se pun în niște borcane, cu alcool. Timp de 10 zile, se lasă la macerat, urmând ca după acest timp, să poate fi folosită.
Ce beneficii are extractul
Specialiștii au descoperit faptul că tescovina poate fi folosită ca un remediu natural pentru împiedicarea dezvoltării celulelor canceroase. Efecte are și asupra celor care sunt predispuși la cancer ori la tumori.
La fel de eficient este și pentru cei care au fost diagnosticați cu boli cronice, dar și pentru cei care încearcă să rămână în formă. Cantitatea mare de antioxidanți este cea care ajută în acest sens.
Studiile mai arată că efectele pozitive ale tincturii de tescovină nu se opresc aici, ci ajută la îmbunătățirea vederii, dar și la întărirea imunității. În aceste cazuri, este indicat ca tinctura să fie luată toamna, de trei ori pe zi, înainte de masă.
Citește și: La ce se folosește smirna. Puțini știu că are calități terapeutice excepționale