Chef Horia Manea propune o nouă variantă de meniu complet. Rețeta simplă de tartă de cartofi

De Patrisia Brătan.
Publicat pe 24.09.2025 la 12:23
Actualizat pe 24.09.2025 la 12:23
Chef Horia Manea te învață cum să gătești cea mai delicioasă tartă de cartofi. Pe lângă acest preparat, bucătarul aduce și o nouă propunere de desert, dar și de starter.
- O nouă idee de meniu complet, propusă de Chef Horia Manea
- Cum să prepari cea mai delicioasă tartă de cartofi
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, bastonașe din zucchini și dovlecel, un fel principal, tartă de cartofi, şi un desert, prăjitură cu prune.
Bastonașe din zucchini și dovlecel
300 g zucchini/dovlecel
5 g boia dulce
5 g pudră de usturoi
5 g ierburi italienești
50 g făină
75 g parmezan
80 g maioneză
2-3 căței de usturoi
Sare
Piper
Ulei de măsline
Zucchini și dovlecelul se vor taie sub formă de bastonașe. Se condimentează cu pudră de usturoi, ierburi italienesti și boia dulce. Apoi, se adaugă ulei de măsline, făină și parmezan. Legumele se introduc la cuptor, la 190 de grade, pentru 20 de minute. Între timp, se pregătește și sosul, amestecând maioneza, usturoiul, ulei de măsline și un praf de sare
Tartă de cartofi
900 g cartofi
1 legătură praz
150 g bacon
150 g cașcaval
3 ouă
Nucșoară
200 g smântână acră
Sare
Piper
Ulei de măsline
Într-o tigaie, se călesc prazul și baconul, condimentate cu un praf de sare și unul de piper. Între timp, se pregătește sosul, amestecând smântână acră, ouă, sare, piper și nucșoară. Cartofii fierți se zdrobesc într-o tavă pentru cuptor, se adaugă legumele trase la tigaie, un strat de sos și cașcaval ras. Tava se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Prăjitură cu prune
800 g prune
280 g făină
170 g iaurt grecesc
170 g unt moale
3 ouă
10 g zahăr vanilat
150 g zahăr
75 g zahăr brun
10 g praf de copt
Cu ajutorul unui mixer, se amestecă zahărul și untul. Ulterior, se adaugă ouăle, praful de copt, iaurtul și zahărul vanilat. Se încorporează și făina și se adaugă prunele. Compoziția se mută într-o tavă tapetată cu unt și făină și se introduce la cuptor, la 180 de grade, pentru 35 de minute.
Citește și: Pui umplut cu mozzarela și pesto. Chef Horia Manea te învață rețeta pas cu pas