VIDEO / Monseniorul Ioan Robu, declaraţii halucinante despre incendiul de la Colectiv: "Nu s-a întâmplat din vina lui Dumnezeu, ci din cauza oamenilor"

captura Antena Stars

Monseniorul Ioan Robu este primul reprezentant al bisericii care a venit la locul tragediei de la clubul Colectiv, din Bucureşti. Monseniorul a spus că acest dezastru nu poate fi pus pe seama lui Dumnezeu, ci că s-a produs din vina oamenilor.

Monseniorul Ioan Robu a mers, luni după-amiază, la locul tragediei de la clubul Colectiv, din Bucureşti. Monseniorul şi-a exprimat regretul profund faţă de cele întâmplate, sublinind faptul că nu Dumnezeu este responsabil pentru cele întâmplate, ci oamenii.

"Zilele acestea, ieri, şi Biserica Catolică s-a rugat, în toate bisericile catolice pentru cei care au murit în acest loc şi pentru familiile loc care plâng, care suferă. Şi cu gândul acesta am venit şi eu, să mă alătur tuturor în acelaşi simţământ de credinţă, rugându-ne pentru cei care au plecat din această lume şi totodată rugându-ne şi pentru cei care au rămas cu lacrimi. Îmi cer iertare pentru că noi toţi din ţară nu am făcut nimic deosebit ca să evităm dezastrul. NU cred că am lucrat timp de 25 de ani, noi - bisericile, în a schimba aceste fărădelegi. MI se pare o nedreptate, dar mai cred încă un lucru: nimic nu se întâmplă doar din voinţa lui Dumnezeu. Ceea ce s-a întâmplat aici a fost din vinovăţia oamenilor. De ce să dăm vina pe Dumnezeu? Eu am vrut să fiu aici, să mă rog cu voi, să dau un semn de solidaritate, în rest...", a declarat monseniorul Ioan Barbu la "Star Magazin", la Antena Stars.

Clubul Colectiv din sectorul 4 din Capitală a fost incendiat în timpul unui concert de lansare a unui album de-al trupei Goodbye to Gravity. Coincidenţa face că prima piesă de pe albumul promovat se intitula „The day we die".  Zeci de oameni au fost resuscitaţi chiar pe stradă. Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului. Tragedia a avut loc în seara de 30 spre 31 octombrie în capitală, la club Colectiv, situat în apropiere de Maternitatea Bucur, iar 31 de persoane au murit și peste 140 sunt internate în stare gravă sau critică.

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro