Muşchi de vită cu sos de vin roşu şi ciuperci
Publicat pe 28.08.2017 la 09:59 Actualizat pe 28.08.2017 la 11:44
Dacă vrei să pregăteşti o cină specială pentru persoana iubită această reţetă este soluţia perfectă. Muşchi de vită cu sos de vin roşu şi ciuperci, un preparat rafinat şi plin de savoare ce se găteşte foarte uşor.
Dacă vrei să pregăteşti o cină specială pentru persoana iubită această reţetă este soluţia perfectă. Muşchi de vită cu sos de vin roşu şi ciuperci, un preparat rafinat şi plin de savoare ce se găteşte foarte uşor.
INGREDIENTE:
- Muşchi de vită;
- Trei linguri de ueli de măsline;
- 500 de grame de ciuperci roşii;
- 4 Ciuperci albe;
- Doi ardei graşi;
- Sare şi piper;
- 1/2 pahar de vin roşu;
- 1/4 ceaşcă de smântână;
- Încearcă şi: Un preparat picant! Creveţi cu paste şi sparanghel
MOD DE PREPARARE:
- Încearcă şi: Spaghete cu vin roşu şi cârnaţi afumaţi
Sosul de ciuperci şi vin roşu:
Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se adaugă ciupercile. Se călesc aproximativ patru minute. După care se adaugă vinul roşu, se pune capacul şi se lasă la fiert timp de aproximativ 10 minute. Se adaugă smântâna şi se mai găteşte timp de aproximativ trei minute. Se condimetează cu sare şi piper după gust.
Muşchiul de vită:
Înainte de a găti carnea de vită aceasta trebui să fie la temperatura camerei, dacă a fost ţinută în frigider muzschiul de vită trebuie scos cu cel puţin o oră înainte de procesul de gătire.
Se încălzeşte o tigaie din fontă şi se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 200 de grade. Se frământă cu generozitate carnea de vită cu sare, piper şi ulei de măsline. Apoi se pun în tigaie. Se găteşte timp de trei minute pe o parte. Carnea nu trebuie mişcată în acest timp pentru a obţine o crustră crocantă. Se roteşte carnea pe parta negătită şi se introduce tigaia în cuptor. Se găteşte timp de aproximativ patru minute, în funcţie de grosime. Se scote carnea pe o farfurie şi se acoperă cu o folie de aluminiu. Se lasă acoperită timp de 10 minute.
- Încearcă şi: Supă de legume cu pui şi cremă de brânză
Ciupercile şi ardeiul gras:
Se incălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie. Se adaugă feliile de ciuperci şi se gatesct timp de patru minute pe fiecare parte, până ce acestea capătă culoarea maro-aurie. După ce acestea sunt gata se scot pe o farfurie, iar în tigaie se adaugă ardeiul gras. Se găteşte la foc mare timp de opt minute.
- Încearcă şi: O cină savuroasă! Paste cu pui şi parmezan
Pentru servire: Se toarnă sosul de vin pe farfuria de servire. Se pune muschiul de vită peste, iar lângă se adaugă ciupercile albe şi ardeiul gras. Se serveşte imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.