Piept de pui cu prosciutto şi sparanghel

+5 click pentru
galerie

Piept de pui cu prosciutto şi sparanghel © https://www.gimmesomeoven.com

Pieptul de pui cu prosciutto şi sparanghel, o reţetă plină de gust ce se prepară foarte uşor. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine un prânz delicios şi aromat ce cu siguranţă este pe gustul tuturor.

INGREDIENTE:

- Patru piepţi de pui;
- 12 felii de prosciutto;
- Patru linguri de unt;
- Doi căţei de usturoi;
- O linguriţă de salvie;
- 1/3 fulgi de ardei roşu;
- 1/4 cană de vin alb;
- O legătură de sparanghel;
- Parmezan ras;

Mod de preparare:

Pentru început, se pregăteşte carnea de pui. Într-un castron mare, se pune un litru de apă caldă şi apoi se adaugă 1/4 linguriţă de sare. Se amestecă până ce sarea se integrează şi apoi se adaugă pieptul de pui în saramura şi se lasă timp de 15 minute la marinat. 

Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade. Se înveleşte fiecare piept de pui cu 2/3 felii de prosciutto astfel încăt acesta să acopere întreaga suprafaţă a pieptului de pui, iar apoi se aşează într-o tavă de copt. Se asezonează piepţii de pui cu jumătate din cantitatea de unt, sare şi piper. Se introduce tava la cuptor şi se găteşte timp de aproximativ 20 de minute.

Între timp, într-o tigaie se topeşte restul de unt, apoi se adaugă usturoiul, parmezanul, salvia şi fulgii de ardei. Se adaugă, treptat, vinul şi se găteşte timp de aproximativ 8 minute până ce sosul capătă consistenţă. După ce sosul este gata se adaugă peste pieptul de pui din tavă. Se asezonează cu felii de lămâie şi se serveşte imediat alături de sparanghel tras la tigaie. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro