Piept de pui cu usturoi și sos de vin alb
Publicat pe 11.02.2018 la 09:59 Actualizat pe 11.02.2018 la 16:30
Un preparat aromat ce se obține într-un timp foarte scurt. Pieptul de pui cu usturoi și sos de vin alb, o rețetă sănătoasă ce cu siguranță este pe gustul tuturor.
Un preparat aromat ce se obține într-un timp foarte scurt. Pieptul de pui cu usturoi și sos de vin alb, o rețetă sănătoasă ce cu siguranță este pe gustul tuturor.
- Încearcă și: Un preparat ce se găteşte rapid! Spaghete Carbonara
INGREDIENTE:
- Patru bucăți de piept de pui;
- 1/3 cană de vin alb;
- Patru linguri de unt;
- Două linguri de suc de lămâie;
- Cimbru proaspăt;
- 40 de căței de usturoi;
- 1/2 linguriță de sare;
- 1/2 linguriță de piper;
- Pătrunjel proaspăt, tocat mărunt;
- O linguriță de fulgi de ardei;
- 1/2 cană de parmezan;
- 1/2 lămâie, feliată;
- Încearcă și: Supă cremă de broccoli şi conopidă
- Încearcă și: Creveți cu verdețuri și varză de Bruxelles
Mod de preparare:
Pentru început, se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 190 de grade. Într-o tavă de copt ceramică, se așează bucățile de piept de pui, iar apoi se lasă deoparte. Într-un castron, se combină vinul, unutul topit, sucul de lămâie și cimbrul. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect. Se transferă o lingură din amestecul de vin într-un alt bol în care se adaugă cățeii de usturoi, se amestecă bine apoi se adugă usturoiul și sosul de vin în tava ceramică. Se introduce la cuptor și se gătește, timp de aproximativ 18 minute, până ce puiul nu mai are culoarea roz. La final, se asezonează cu pătrunjel, parmezan, fulgi de ardei și felii de lămâie. Se servește imediat alături de paste sau orez.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.