Piept de pui cu usturoi și sos de vin alb

+3 click pentru
galerie

Piept de pui cu usturoi și sos de vin alb © https://www.gimmesomeoven.com

Un preparat aromat ce se obține într-un timp foarte scurt. Pieptul de pui cu usturoi și sos de vin alb, o rețetă sănătoasă ce cu siguranță este pe gustul tuturor. 

INGREDIENTE:

- Patru bucăți de piept de pui;
- 1/3 cană de vin alb;
- Patru linguri de unt;
- Două linguri de suc de lămâie;
- Cimbru proaspăt;
- 40 de căței de usturoi;
- 1/2 linguriță de sare;
- 1/2 linguriță de piper;
- Pătrunjel proaspăt, tocat mărunt;
- O linguriță de fulgi de ardei;
- 1/2 cană de parmezan;
- 1/2 lămâie, feliată;

Mod de preparare:

Pentru început, se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 190 de grade. Într-o tavă de copt ceramică, se așează bucățile de piept de pui, iar apoi se lasă deoparte. Într-un castron, se combină vinul, unutul topit, sucul de lămâie și cimbrul. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect. Se transferă o lingură din amestecul de vin într-un alt bol  în care se adaugă cățeii de usturoi, se amestecă bine apoi se adugă usturoiul și sosul de vin în tava ceramică. Se introduce la cuptor și se gătește, timp de aproximativ 18 minute, până ce puiul nu mai are culoarea roz. La final, se asezonează cu pătrunjel, parmezan, fulgi de ardei și felii de lămâie. Se servește imediat alături de paste sau orez.    

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro