REŢETA ZILEI: VINERI - A frământat aluatul şi a scos din cuptor leopardul! Reţeta care te va face să ai o masă de sărbători originală
Publicat pe 18.12.2015 la 13:59 Actualizat pe 18.12.2015 la 14:19
Este anotimpul şi perioada dulciurilor! După ce Moş Nicolae ne-a lăsat în ghetuţe câteva dulciuri gustoase, acum este timpul să ne descurcăm după ce le-am epuizat. Cozonacul Leopard este un produs preparat după o reţetă franţuzească.
Este anotimpul şi perioada dulciurilor! După ce Moş Nicolae ne-a lăsat în ghetuţe câteva dulciuri gustoase, acum este timpul să ne descurcăm după ce le-am epuizat. Cozonacul Leopard este un produs preparat după o reţetă franţuzească.
Ai nevoie de:
- 375g făină
- 35g zahăr
- o lingură de drojdie
- jumătate de lingură de sare
- 250ml lapte
- unt moale
- cacao
- cărbune bamboocha
Într-un bol, amestecă făina, zahărul, drojdia, sarea şi laptele. Frământă aluatul pentru 20 de minute cel puţin şi adaugă 20g de unt moale. Formează o bilă de aluat şi păstrează separat o gogoaşă de 320g şi ţine-o afară pentru o oră. Pune gogoaşa obţinută separat într-un bol acoperit de o folie de plastic.
REŢETA ZILEI - JOI: Sarmale în foi de varză cu afumătură
Peste gogoaşa care a rămas, adaugă 15g de pudră de cacao şi 10ml de lapte. Frământă gogoaşa până ce ingredientele se combină. Din gogoaşa obţinută, pune separato gogoaşă de 205g timp de o oră. Pune gogoaşa obţinută separat într-un bol acoperit de o folie de plastic.
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Lapte de bou
Peste gogoaşa rămasă, adaugă 2g de praf de cărbune bamboocha şi 5ml de lapte. Frământă compoziţia până ce ingredientele se întrepătrund. Pune gogoaşa obţinută separat într-un bol acoperit de o folie de plastic.
REŢETA ZILEI - MARŢI: Brioșe Rudolph, un desert deosebit pentru Crăciun special pentru cei mici
După ce ora de aşteptare a trecut, ia gogoşile şi înţeapă-le cu degetul în mijloc. Gogoaşa se va desumfla. Frământ-o puţin şi formează biluţe din ele. Ai grijă să le ţii acoperite!
Reţeta zilei - LUNI: Steluţe de Crăciun
Fiecare dintre gogoşile obţinute trebuie îmbinate cu celelalte. Fă beţişoare din gogoşile de cacao, după care îmbracă-le în cele preparate cu cărbune bamboocha. După ce totul e gata, îmbracă fiecare beţişor deja din două tipuri de aluat, în aluatul simplu, alb.
Reţeta zilei - Sâmbătă : Ardei umpluţi
Pune apoi toate beţişoarele în tava specială pentru chec sau cozonac şi coace compoziţia pentru 30-35 de minute la 180 grade celsius. Înainte de a tăia prăjitura, lasă preparatul să se răcească.
A.C.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - MARŢI: Cartofi cu smântână şi mărar! Uşor de preparat şi cu un gust delicios