Alimentul pe care nu este bine să-l pui în frigider. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Publicat pe 11.03.2023 la 17:12 Actualizat pe 11.03.2023 la 17:15
Multe persoane aleg să pună alimentele în frigider pentru a se păstra mult mai bine, însă această regulă nu se aplică la toate. Există o serie de produse care n-ar trebui să fie puse niciodată în frigider deoarece le vor strica calitatea. Iată alimentele pe care trebuie să le eviți!
- Ce aliment să nu pui în frigider
- Iată ce spun specialiștii!
Unele gospodine aleg să adauge alimentele în frigider pentru a se păstra mai bine, însă la unele ar trebui să se facă excepții. Specialiștii nu recomandă păstrarea cartofilor în frigider, asta pentru că amidonul se va transforma în zahăr, iar la prăjire aceste zaharuri se vor combina cu asparagina și vor da naștere unei substanțe numită acrilamidă chimică.
Ce aliment să nu pui niciodată în frigider
Un alt produs pe care nu este bine să-l pui niciodată în frigider este cafeaua deoarece din cauza umezelii își va pierde din proprietăți. Ciocolata nu este recomandată să o ții în frigider deoarece schimbă gustul și aspectul și voi apăra pe albicioase.
Roșiile și castraveții sunt de asemenea pe lista alimentelor care nu trebuie puse în frigider. Castraveții se vor înmuia mult mai rapid și își vor modifica gustul. Roșiile vor trebui consumate în decurs de trei zile, însă ele se mențin mult mai bine dacă le păstrăm la temperatura camerei într-un loc întunecat și răcoros.
Ce se întâmplă cu unele fructe dacă le ținem în frigider
Dacă bananele vor fi depozitate în frigider acestea se vor înnegri rapid, iar dacă pui avocado și nu este coopta acesta se va înmuia. Fructele tropicale se strică rapid în frigider, de aceea este bine să nu le adaugi.
Dacă vrei să adaugi fructele în frigider trebuie învelite în șervețele de hârtie pentru ca umilitatea să se absoarbă. Ceapa și usturoiul trebuie să stea într-un loc în care circulă aerul, motiv pentru care nu trebuie să le adaugi în frigider.
Citește și: Cât poate fi ținut puiul crud în frigider? Ce spun specialiștii