VIDEO / Ce spune Procurorul General Tiberiu Nitu, după ce doi dintre patronii clubului au fost reţinuţi: "Pedeapsa poate ajunge la... "

După ce Alin Anastasescu şi Cătălin Gancea au fost reţinuţi pentru 24 de ore, Procurorul General Tiberiu Nitu a făcut declaraţii neaşteptate.


Alin Anastasescu şi Cătălin Gancea, doi dintre cei trei patroni ai clubului Colectiv, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în această seară. Aceştia sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare din culpă. În plus, administratorii Clubului Colectiv ar mai putea fi acuzaţi de distrugere calificată şi încălcarea legii privind calitatea în construcţii, infracţiuni pentru care riscă până la 15 ani de închisoare.

VIDEO / Mihai Trăistariu, afectat de tragedia de la Colectiv: "În fiecare zi îmi curg lacrimi pe obraz!"

"S-au ridicat documente de la mai multe instituţii publice şi private. Toate persoanele la care se va stabili o formă de vinovăţie la acest dosar penal vor fi pedepsite. Pedeapsa la ucidere din culpă poate ajunge la zece ani de închisoare şi pentru vătămare din culpă până la patru ani. Până în acest moment ancheta penală s-a concentrat pe victime, pe morţi. Am identificat toate victimele, au fost audiate peste 40 de persoane", a declarat Procurorul General.

VIDEO / Gest de solidaritate al unui preşedinte străin, pentru victimele din incendiu de la Colectiv. Cine a venit să aprindă o lumânare pentru cei morţi

Clubul Colectiv din sectorul 4 din Capitală a fost incendiat în timpul unui concert de lansare a unui album de-al trupei Goodbye to Gravity. Coincidenţa face că prima piesă de pe albumul promovat se intitula „The day we die".  Zeci de oameni au fost resuscitaţi chiar pe stradă. Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului. Tragedia a avut loc în seara de 30 spre 31 octombrie în capitală, la club Colectiv, situat în apropiere de Maternitatea Bucur, iar 31 de persoane au murit și peste 140 sunt internate în stare gravă sau critică.

A.B.

Citeşte şi:

Unul dintre patronii clubului Colectiv a fost reţinut! Amănunte din dosarul incendiului de vineri seară

VIDEO / Ultimele imagini din timpul concertului de la Clubul Colectiv! Cum era atmosfera înainte ca incendiul să izbucnească


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro