Creveți cu susan și sos de soia
Publicat pe 03.02.2018 la 10:30 Actualizat pe 03.02.2018 la 10:47
Un preparat inedit ce se gătește în mai puțin de 30 de minute. Creveți cu susan și sos de soia, o rețetă delicioasă ce cu siguranță te va cuceri de la prima degustare.
Un preparat inedit ce se gătește în mai puțin de 30 de minute. Creveți cu susan și sos de soia, o rețetă delicioasă ce cu siguranță te va cuceri de la prima degustare.
- Încercă și: Supă de vită cu legume
INGREDIENTE:
- 1/4 cană de sos Hoisin (sos chinezesc);
- O linguriță de oțet balsamic;
- Două lingurițe de sos de soia;
- Un kilogram de creveți;
- O lingură de ulei de măsline;
- O linguriță de sare;
- 1/2 linguriță de piper;
- O lingură de semințe de susan;
- Două cepe verzi, tocate mărunt;
- Încercă și: Tăiţei de orez cu carne de vită
- Încercă și: File de cod în crustă crocantă
Mod de preparare:
Într-un bol mediu, se pune sosul Hoisin, oțetul balsamic și sosul de soia. Se amestecă până ce toate acestea se combină perfect, apoi se lasă deoparte. Într-un bol mare, se pun creveții și se asezonează cu sare și piper.
- Încercă și: Un adevărat deliciu! Prăjitură „Mississippi”
Într-o tigaie mare, se încălzește uleiul de măsline, la foc mediu, apoi se adaugă 1/2 din cantitatea de creveți. Se gătesc timp de aproximativ 2-3 minute până ce aceștia capătă culoarea roz, apoi se scot pe un platou și se lasă deoparte. Se repetă procedura și cu restul creveților, iar când aceștia sunt gata, în tigaie, se adaugă și restul creveților.
- Încercă și: Cotlet de porc cu mere caramelizate
Se adaugă sosul pregătit mai devreme peste creveți și se amestecă până ce aceștia sunt acoperiți în totalitate. Se gătesc, la foc mediu, timp de aproximativ trei minute. La final, se asezonează cu semințe de susan și ceapă verde. Se servesc imediat alături de orez sau legume fierte,
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.