Medicii legişti au rămas şocaţi! Ce au găsit în sângele victimelor de la Colectiv

Treizeci şi două de persoane au murit şi alte 144 se află în spital în urma incendiului de vinerea trecută, din clubul Colectiv.
Potrivit concluziilor medico-legale, moartea tuturor victimelor din incendiul de la Clubul Colectiv a fost violentă, cauzată de intoxicaţia cu monoxid de carbon şi arsurile foarte grave. În sângele victimelor, legiştii au găsit valori de zeci de ori mai mari decât valorile normale ale carboxihemoglobină(o combinație stabilă între monoxidul de carbon și hemoglobină, care se formează în timpul intoxicației cu acest gaz). Valorile normale ale acestui compus se situează undeva între 0 şi 4% (in cazul fumătoriilor), în timp ce în sângele unora dintre victime valoriile depăşeau 60%. Documentele procurorilor arată faptul că, pe fondul acestei intoxicaţii, victimele au intrat în stop cardio-respirator. 
Potrivit supravieţuitorilor incendiul de la Clubul Colectiv a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe unul dintre stâlp de susţinere al clădirii aprinzându-se, ulterior focul cuprinzând tavanul. Apoi, bucaţi din plafon s-au desprins şi au căzut peste oameni. Cuprinse de panică, persoanele din club s-au îmbulzit spre ieşire. În busculadă, mai mulţi tineri au murit. Numărul victimelor se ridică, în acest moment, la aproape două sute: 32 de persoane decedate şi 144 de persoane rănite. 
Citeşte şi

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro