Mesajul disperat al unuia dintre medicii salvatori: „Ne ia dracu pe toți”

Cosmin Humulescu Foto: Facebook

Unul dintre medicii salvatori de la Spitalul Colțea a scris un mesaj emoționant pe pagina sa de socializare, după ce a asistat la una dintre cele mai mari tragedii din ultimii ani.

7 dintre victimele incendiului de la clubul „Colectiv”, în care 30 de persoane au murit și peste 140 sunt în stare gravă sau critică, au fost duși la Spitalul Clinic Colțea, pentru a fi tratați. Medicul Cosmin Humulescu, alături de colegii săi, au văzut imagini greu de privit și au fost nevoiți să facă imposibilul pentru a le ține în viață pe cele șapte persoane.

Tânărul medic a rămas impresionat de desfășurarea de forță și de sacrificiul făcut de roți colegii săi, dar se arată revoltat de lipsa personalului medical din spitale și scrie că dacă se va întâmpla o calamitate în România, „ne ia dracu pe toți”

„Fac parte din gașca *șpăgarilor*. De regulă mă emoționez greu. Noaptea trecută a fost una fără precedent pentru mine. Am aflat destul de târziu despre eveniment - pe la ora 1. L-am sunat pe colegul meu care era de gardă la Spitalul Clinic Colțea (atenție!- spitalul clinic, NU DE URGENȚĂ). Mi-a spus că e o imagine de coșmar. M-am îmbrăcat, am luat un bax de apă și în 10 minute eram la spital. Așa a fost pentru majoritatea, oamenii nu au fost chemați, ci AU VENIT!! Una din asistentele noastre a venit din Voluntari, fără remunerație, fără șpagă, plătindu-și taxiul din salariul ei de 1100 de lei, salariul cu care crește un copil de 15 ani. De ce? Din omenie, din empatie, din ce motiv vreți voi, să ajute niște oameni cărora li s-au topit bancnotele "de șpagă" în buzunar, împreună cu buletinele.

7 victime au fost duse la Colțea. Cea mai puțin gravă era o fată cu arsuri pe 20% din suprafața corpului. Vi se pare puțin? Pentru ea au însemnat ambele brațe și fața!!! Cei mai gravi erau 2 băieți cu arsuri pe 55% din suprafața corpului. Unul dintre ei a trebuit să fie intubat, s-a pus problema unei come induse, dar, medicul anestezist s-a temut că nu se va mai trezi, așa că a fost intubat treaz, doar cu analgezie. În terapie intensivă era un miros de fum, provenit doar din aerul expirat de cei arși. Absolut toți aveau fața arsă - și căile aeriene. S-au mobilizat toți medicii din secția de chirurgie. Șeful secției, prof. Traean Burcoș, debrida și curăța arsurile cot la cot cu rezidenții dumnealui. A venit personal de pe toate secțiile spitalului. Au fost 40 de cadre medicale pentru 7 victime. Atenție! cadre medicale înseamnă medici, asistente, tehnicieni, infirmiere, brancardieri. Numai un imbecil își inchipuie că deficitul de personal este numai în rândul medicilor. Deci la întrebarea - de câte cadre medicale este nevoie pentru 180 de victime? răspuns- cam de 800-1000. Cam câți sunt disponibili la ora actuală în București? Păi cam ăștia am fost toți! Aoleo....păi și noi ce ne facem în cazul unei calamități cu 2000 de victime???? Răspuns- Ne ia dracu pe toți!!!!

Bolnavii de la Colțea au fost, chipurile, bolnavi triați, cu leziuni mai puțin grave. M-am gândit cu groază la ce a fost la Floreasca sau la Arși, etc. Femei și bărbați cu fețele arse, fără păr pe cap, cu ochii tumefiați și cu lacrimi de sânge.

Și ce face românul? Nimic!!!!! În seara asta cârciumile sunt din nou pline in București. Așa că acest mesaj este pentru TINE, IMBECILULE, care te afli într-o stare de sănătate aparentă și din acest motiv stai relaxat și nu ești preocupat. Pentru TINE, CRETINULE, care la 40 de ani și la primele semne de boală vii la doctor și spui că vrei "să te facă bine, că ție ți-a luat 1 milion pe lună la sănătate" - IEȘI LA PROTEST, IMPLICĂ-TE, fă ceva cu substanță, lasă dracu episodul din Las Fierbinți. Dacă nu pentru tine, fă-o pentru MĂ-TA, aia pe care o aduci la internare vinerea pentru că ți se pare ție că ultima ei bășină a mirosit puțin diferit, doar pentru că vrei tu să te duci la Predeal să mănânci pleșcoi în weekend. Fă-o pentru frații tai, pentru copiii tăi care ies la distracție în niște locuri care în mod legal nu ar obține autorizație de funcționare nici ca siloz.

Veșnică recunoștință "șpăgarilor" din spitalele bucureștene! Ați dat dovadă și de această dată de un maxim profesionalism!
EDIT: Scopul acestei postări nu este acela de a atrage recunoștință! Sper că mesajul se va înțelege corect. Ar fi bine să nu mai bezmeticim precum muștele fără cap"
, a scris medicul Cosmin Humulescu, pe Facebook.

V.M

Citește și:

FOTO / Lista supravieţuitorilor INCENDIULUI din clubul din Capitală! Cine sunt cei care au ajuns la spitale cu bine?

IML a identificat toate cadavrele! Lista completă cu cei care şi-au pierdut viaţa după tragedia de la club Colectiv

Biletul TERIFIANT care a fost găsit la Club Colectiv după incendiu

Nicoleta Baldovin, fata cu două facultăţi care a pierit în incendiul din clubul Colectiv: "Într-o secundă, viaţa se schimbă şi te trezeşti că planul e altul acum"

Poveştile din infern vor fi dezvăluite! În ediţia specială de "Acces Direct" oamenii vor afla adevărul

Ei sunt tinerii care şi-au pierdut viaţa în incendiul de noaptea trecută!

Biletul TERIFIANT care a fost găsit la Club Colectiv după incendiu


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro