ANM a făcut anunţul oficial! Codul de viscol s-a extins până sâmbătă

ANM a făcut anunţul oficial! Codul de viscol s-a extins până sâmbătă © arhivă

Iarna şi-a intrat în reguli şi pare de neoprit! După valul de ninsori care a surprins ţara azi-noapte, Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut anunţul oficial! Codul de ninsori se extinde până sâmbătă!

Specialiştii au refăcut statisticile privind starea vremii şi anunţă oficial extinderea codului galben de ninsori în toată ţara, până sâmbătă! Se vor intensifica rafele puternice de vânt ce vor spulbera zăpada, reducând vizibilitatea. 

Vântul va sufla cu rafale ce vor depăşi 45-50 kilometri pe oră, în estul şi sud-estul ţării. Totodată, intensficări ale vântului îşi vor face apariţia şi în restul zonelor. Au loc ninsori slabe din punct de vedere cantitativ, mai ales în zonele montane, local în nord, centru şi est. În cursul zilei de vineri, 7 februarie, codul se va declanşa şi în regiunile sudice

ANM a emis şi o atenţionare semnalată în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură. Vântul va sufla cu rafale ce depăşesc 70 de kilometri pe oră, iar ninsorile vor fi viscolite. Autorităţile trag un semnal de alarmă în ceea ce îi priveşte pe conducătorii auto care merg cu viteză şi nu au anvelope de iarnă.

Amenda în ceea ce îi priveşte pe cei care nu şi-au echipat maşinile corespunzător este între 1.300-2.500 lei

Mai multe maşini au fost avariate în Bucureşti

Din cauza episoadelor care au avut loc azi-noapte în Capitală, mai multe maşini au fost avariate din cauza copacilor sau a panourilor publicitare. "Am fost anunţată de către vecini că a căzut un copac pe maşină şi mi-a îndoit plafonul, s-a spart parbrizul.”, a povestit un tânăr. 

În Ilfov, a fost instalat aseară comandamentul de iarnă, reprezentanţii SABIF, transmiţând primul comunicat în legătură cu ceea ce au provocat fenomenele meteorologice.

“Am suplimentat echipajele serviciului de ambulanţă Bucureşti - Ilfov cu un număr de 8 echipaje. 290 de maşini număra întreg parcul auto de autosanitare.”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro