Mobilizare fără precedent în lumea sportului. Sportivii României sunt alături de victimele incendiului din clubul Colectiv!

România continuă să-i plângă pe cei dispăruţi în incendiul produs la clubul Colectiv. Iar în sprijinul celor aflaţi pe paturile spitalelor, între viaţă şi moarte, se înalţă rugi pentru ca aceştia să trăiască. Dar dincolo de aceste trăiri, fireşti, normale, omeneşti, românii demonstrează că sunt mai uniţi ca niciodată. Oamenii donează sânge şi bani. S-au format cozi în toată ţara la centrele de recoltare a sângelui. În primele rânduri a celor care s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă se numără şi sportivii de performanţă, fiecare cum a putut: bani, sânge sau alte lucruri de care au nevoie cei răniți.


Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box, a declarat în exclusivitate pentru Spynews.ro că nu va rămâne impasibil la drama tinerilor care se zbat între viaţă şi moarte în spitalele din Bucureşti ca urmare a incendiului produs vineri seara la clubul Colectiv. „Aceşti copii, familiile lor, au mare nevoie acum de ajutorul nostru. Trebuie să fim uniţi şi să-i sprijinim. Eu voi dona 1.000 de euro. Fiecare dintre noi ar trebui să fim alături de aceşti oameni aflaţi în suferinţă”, a precizat Doroftei pentru Spynews.ro. La rândul lor, componenţii Generaţiei de Aur, în frunte cu Belodedici şi Gabi Balint, inteţionează să organizeze un meci demonstrativ pentru strângerea de fonduri care să fie ulterior donate familiilor celor au pierit în tragedia din club, dar şi a victimelor internate în spitalele bucureştene. „A fost un weekend negru. Eu am fost în Ardeal, pentru că a fost sâmbăta morţilor. De regulă, când veneam acasă mai jucam o miuţă cu prietenii. Acum nu am mai fost bun de nimic. Am fost foarte marcat de ceea ce s-a întâmplat”, a precizat Gabi Balint pentru Spynews.ro. Şi Ilie Năstase a fost profund impresionat de drama petrecută vineri seara în Bucureşti, fostul jucător de tenis mergând la locul dramei, alături de nepotul său, Ştefan, pentru a aprinde o lumânare în memoria celor dispăruţi. Legenda tenisului românesc a declarat că se va întâlni cu bunul său prieten Ion Ţiriac, dar şi cu alţi oamenmi de afaceri, pentru a dona împreună o sumă de bani victimelor acestui incendiu.

Ilie Năstase a aprins o lumânare în faţa clubului groazei, în memoria victimelor

 „Voi discuta cu Ion Ţiriac, dar şi cu alţi oameni de afaceri care-mi sunt prieteni pentru a strânge o sumă de bani pe care să o donăm celor aflaţi în suferinţă”, a precizat Ilie Năstase. Totodată Simona Halep s-a declarat cutremurată de drama produsă la Bucureşti, anunţând că vrea să meargă să doneze sânge şi să aprindă o lumânare, explicând că a decis să nu mai intre în nici un club de noapte.

Simona Halep vrea să doneze sânge pentru vicime

„Oricum mergeam foarte rar. Dar, de-acum, am decis să nu mai merg deloc”, a explicat Halep. Vasile Turcu, fostul acţionar al clubului Dinamo, actulmente preşedintele mişcării patronale a precizat că 300.000 de firne vor fi alături de victimele nenorocirii produse în clubul Colectiv. „Noi nu ne gândim doar pe termen scurt. Ne concentrăm pe termen lung. Cei care au rămas în viaţa vor avea nevoie de mulţime de intervenţii şi tratamente costisitoare. Pe moment situaţia este sub control din punct de vedere medical, dar trebuie să-i susţinem şi în următoarele etape”, a precizat Vasile Turcu pentru Spynews.ro. Clubul Steaua Bucureşti, prin vocea lui George Boroi, comandantul clubului, a anunţat că se va face o colectă la nivelul sportivilor şi a personalului clubului, iar banii strânşi vor fi donaţi familiilor aflate în suferinţă. ”Avem acest punct chiar pe ordinea de zi a şedinţei de azi. A fost o adevărată nenorocire ce s-a întâmplat. Trebuie să fim alături de ei. Gimnastul nostru, Marian Drăgulescu, care a cucerit medalia de argint la Mondiale a anunţat că imediat ce va ajunge la Bucureşti va merge să doneze sânge”, a spus Boroi, pentru Spynews.ro.Şi şefa clubului Dinamo, chestorul Elisabeta Lipă a declarat că se vor strânge bani pentru victimele acestei tragedii:

Lipa este şi ea alături de familiile victimelor

"E o chestiune de omenie. E normal să fim alături de aceşti oameni aflaţi în suferinţă. Vom strânge şi noi bani pentru familiile încercate de această mare suferinţă", a precizat Lipă pentru Spynews.ro. Mihai Leu, fostul campion mondial la box profesionist, ne-a mărturisit că a plâns la auzul acestei tragedii. „Şi eu am un băiat care este student în Bucureşti. Orice tânăr putea fi prezent în acel club. Am plâns când am auzit ce s-a întâmplat”, a explicat Mihai care va dona o sumă de bani familiei fetei din Deva, care a pierit în acest incendiu. „Ştiu că este o fată din Deva care a murit acolo. Voi face tot posibilul să îi ajut familia”, a mai spus el.

Citeşte şi:

FOTO / Lista supravieţuitorilor INCENDIULUI din clubul din Capitală! Cine sunt cei care au ajuns la spitale cu bine?

VIDEO / GREU DE PRIVIT! Imaginile groazei din interiorul clubului incendiat

O vedetă din România era în clubul Colectiv când a izbucnit incendiul: "Ambulanţele erau aici, noi eram înăuntru..."

Regele Mihai, îngenunchiat de durere! Ce mesaj emoţionant a trimis rudelor tragediei din clubul Colectiv

Clipe de groză pentru Ana Pascu, şefa Federaţiei Române de Scrimă. Au venit cu toţii să-i fie alături, în bătălia pentru viaţă, dusă de băiatul ei!

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! DELIA şi LORA nu mai vor să cânte! Mulţi alţi artişti au luat această decizie

VIDEO / Echipa de la "Mireasă pentru fiul meu", în lacrimi după tragedia din clubul Colectiv! Ce gest impresionant au făcut concurenţii!

Hocheiştii de la Sportul fac un gest de suflet pentru răniţii în incendiul produs la clubul Colectiv!

FOTO / POVESTEA CUTREMURĂTOARE a jurnalistei Teodorei Maftei, una dintre victimile tragediei din Colectiv! A suferit trei operaţii pe creier!

VIDEO EMOŢIONANT! Se zbate între viaţă şi moarte! Vocalul trupei ce cânta în Clubul Colectiv a câştigat unul dintre cele mai cunoscute concursuri muzicale

EXCLUSIV! LUCRA LA NEGRU PENTRU 100 DE LEI PE SEARĂ! Mărturisirile îngrozitoare ale surorii uneia dintre victime

Doliu naţional timp de trei zile! Care sunt obligaţiile autorităţilor şi cetăţenilor români în această perioadă

VIDEO / IMAGINI ŞOCANTE! Cum a izbucnit incendiul din Club Colectiv? Un alt concert a avut exact acelaşi tipar!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro