Paste cu ciuperci şi sos de vin alb
Publicat pe 23.02.2018 la 09:59 Actualizat pe 23.02.2018 la 10:00
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu o reţetă delicioasă ce se obţine într-un timp foarte scurt, pastele cu ciuperci şi sos de vin alb sunt soluţia perfectă. O masă aromată ce cu siguranţă este pe gustul tuturor.
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu o reţetă delicioasă ce se obţine într-un timp foarte scurt, pastele cu ciuperci şi sos de vin alb sunt soluţia perfectă. O masă aromată ce cu siguranţă este pe gustul tuturor.
- Încearcă şi: Piept de pui cu legume şi sos picant
INGREDIENTE:
- 250 de grame de paste;
- Trei linguri de unt;
- O ceapă mică, tăiată mărunt;
- Patru căţei de usturoi;
- 150 de grame de ciuperci;
- 1/2 pahar de vin alb;
- 1/2 cană de supă de legume;
- O lingură de sos de soia;
- 3 1/2 linguri de făină;
- 1/4 linguriţă de cimbru uscat;
- 1/2 ceaşcă de iaurt;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piper;
- 1/2 cană de parmezan ras;
- 1/2 legătură de pătrunjel, tocat mărunt;
- Încearcă şi: Pui cu broccoli şi seminţe de susan
- Încearcă şi: File de somon cu mix de legume şi quinoa
Mod de preparare:
Pentru început, într-o oală mare cu apă şi sare, se gătesc pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce acestea sunt gata, se clătesc sub un jet de apă rece şi se lasă deoparte.
Într-o tigaie medie, se topeşte o lingură de unt, la foc mediu, apoi se adaugă ceapa. Se căleşte, timp de aproximativ cinci minute, amestecând ocazional. După ce aceasta s-a rumenit, se adaugă usturoiul şi ciupercile. Se amestecă şi se gătesc, timp de aproximat 6-7 minute. Se adaugă vinul alb şi se lasă să fiarbă timp de trei minute.
- Încearcă şi: Fasole cu broccoli şi seminţe de quinoa
- Încearcă şi: Paste cu creveţi şi mix de legume
Între timp, într-un bol , se combină supa de legume, sosul de soia şi făina. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină şi se obţine o compoziţie omogenă. Sosul obţinut se adaugă în tigaie, se amestecă şi se lasă să fiarbă, timp de aproximativ cinci minute, amestecând ocazional, până ce acesta capătă consistenţă. Se adaugă iaurtul şi pastele, se amestecă până ce acesta se integrează perfect şi se gateşte, timp de aproximativ două minute. La final, se asezonează cu parmezan proaspăt, sare, piper şi pătrunjel. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.