Piept de pui cu legume la cuptor
Publicat pe 24.02.2018 la 09:59 Actualizat pe 24.02.2018 la 13:17
Un preparat simplu şi delicios ce se găteşte rapid. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o masă sănătoasă ce cu siguranţă este pe gustul tuturor.
Un preparat simplu şi delicios ce se găteşte rapid. În mai puţin de 30 de minute poţi obţine o masă sănătoasă ce cu siguranţă este pe gustul tuturor.
- Încearcă şi: Paste cu ciuperci şi sos de vin alb
INGREDIENTE:
- 300 de grame de morcovi;
- 200 de grame de broccoli;
- O ceapă;
- Trei linguri de ulei de măsline;
- Două linguri de ulei de arţar;
- O lingură de muştar Dijon;
- Trei căţei de usturoi;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piper;
- 1/2 linguriţă de oregano;
- 1/4 linguriţă de cimbru uscat;
- Trei bucăţi de piept de pui;
- O lingură de oţet balsamic;
- O legătură de pătrunjel;
- Încearcă şi: Paste cu roşii coapte, spanac şi sos de vin roşu
- Încearcă şi: File de somon cu mix de legume şi quinoa
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade, iar apoi se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Se aşează morcovii, bucăţile de broccoli şi ceapa, într-un singur strat, în tava de copt şi se lasă deoparte.
Într-un bol mic, se combină uleiul de măsline, siropul de arţar, muştarul, usturoiul, oregano, cimbru, sarea şi piperul. Cu jumătate din amestecul obţinut se asezonează legumele din tigaie, iar cu restul se asezonează pieptul de pui. Şe aşează carnea de pui peste legume, iar apoi se acoperă tava cu folie, iar apoi se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se introduce la cuptor şi se gătesc timp de aproximativ 20 de minute. După ce pieptul de pui este gătit, se îndepărtează folia de aluminiu şi se reintroduce tava în cuptor pentru încă cinci minute până ce legumele se rumenesc. La final se asezonează cu pătrunjel proaspăt şi se transferă pe un platou de servire.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.