Paste cu roşii coapte, spanac şi sos de vin roşu
Publicat pe 21.02.2018 la 10:02 Actualizat pe 21.02.2018 la 10:13
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu o reşetă plină de arome, acest preparat este soluţia perfectă. Paste cu roşii coapte, spanac şi sos de vin roşu, o masă delicioasă ce se prepară într-un timp foarte scurt.
![Paste cu roşii coapte, spanac şi sos de vin roşu](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2018%2F2%2F21%2F157963%2Fpaste-cu-rosii-coapte-01.jpg&w=1200)
Paste cu roşii coapte, spanac şi sos de vin roşu
https://www.gimmesomeoven.com
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu o reşetă plină de arome, acest preparat este soluţia perfectă. Paste cu roşii coapte, spanac şi sos de vin roşu, o masă delicioasă ce se prepară într-un timp foarte scurt.
- Încearcă şi: Pui cu broccoli şi seminţe de susan
INGREDIENTE:
- 200 de grame de roşii cherry;
- Trei linguri de ulei de măsline;
- 250 de grame de paste;
- O ceapă, tăiată mărunt;
- Şase căţei de usturoi;
- Trei linguri de făină;
- Trei linguri de pastă de tomate;
- 1 1/2 pahare de vin roşu;
- Două ceşti de lapte;
- 1/2 ceaşcă de parmezan;
- 150 de grame de spanac;
- 1/2 linguriţă de fulgi de ardei;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piper;
- Frunze proaspete de busuioc;
- Încearcă şi: File de somon cu mix de legume şi quinoa
- Încearcă şi: Salată de porumb copt cu rucola și avocado
Mod de preparare:
Pentru început, se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade şi se tapetează o tavă cu hârtie de copt. După ce roşiile s-au tăiat pe jumătate, se aşează în tava de copt şi se asezonează cu ulei de măsline, sare şi piper. Se introduc la cuptor şi se gătesc, timp de aproximativ 20 de minute, până ce acestea se rumenesc şi se înmoaie.
- Încearcă şi: Paste cu creveţi şi mix de legume
Între timp, într-o oală mare cu apă şi sare, se gătesc pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce acestea sunt gata, se clătesc sub un jet de apă rece şi se lasă deoparte.
- Încearcă şi: Creveți cu verdețuri și varză de Bruxelles
Într-o tigaie, se încălzeşte uleiul de măsline. Se adaugă ceapa şi se căleşte timp de aproximativ trei minute. Apoi se adaugă usturoiul şi se căleşte timp de un minut. Se adaugă făina, pasta de tomate şi vinul. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină, se lasă la fiert timp de un minut, după care se adaugă laptele. Se găteşte sosul, timp de 10 minute, până ce acesta capătă consistenţă. După ce acesta este gata, se adaugă parmezanul şi se amestecă până ce acesta se integrează complet. Se transferă sosul într-un bol mare, se adaugă spanacul, pastele şi roşiile coapte şi se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect. La final se asezonează cu parmezan.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.