Piept de pui cu mere şi rozmarin
Publicat pe 26.02.2018 la 09:59 Actualizat pe 26.02.2018 la 15:21
Un preparat inedit ce cu siguranţă este pe gustul tuturor. Piept de pui cu mere şi rozmarin, o reţetă gustoasă ce se găteşte într-un timp foarte scurt.
Un preparat inedit ce cu siguranţă este pe gustul tuturor. Piept de pui cu mere şi rozmarin, o reţetă gustoasă ce se găteşte într-un timp foarte scurt.
INGREDIENTE:
- Patru linguri de ulei de măsline;
- Patru bucăţi de piept de pui;
- O linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piper;
- 1/2 pahar de cidru de mere;
- Două linguriţe de muştar;
- Trei mere, tăiate în felii subţiri;
- Două linguriţe de rosmarin;
- Încearcă şi: Piept de pui cu legume la cuptor
- Încearcă şi: Paste cu ciuperci şi sos de vin alb
Mod de preparare:
Pentru început, se asezonează pieptul de pui cu sare şi piper. Într-o tigaie medie, se încălzesc două linguri de ulei de măsline, iar după ce acesta a atins o temperatură optimă se adaugă bucăşile de piept de pui. Se gătesc, timp de aproximativ patru minute, pe fiecare parte, la foc mediu. După ce pieptul de pui este rumenit, se scoate pe un platou de servire şi se lasă deoparte. Într-un bol mic, se adaugă cidrul de mere şi muştarul. Se amestecă până ce acestea se combină perfect, apoi se lasă deoparte.
- Încearcă şi: Paste cu roşii coapte, spanac şi sos de vin roşu
În aceeaşi tigaie, se adaugă restul de ulei de măsline şi se încălzeşte, la foc mediu. Apoi se adaugă feliile de mere, 1/2 linguriţă de sare, 1/4 linguriţă de piper şi rozmarinul. Se amestecă până ce toate acestea se combină perfect, apoi se gătesc, la foc mediu, timp de aproximativ cinci minute, până ce merele capătă culoarea aurie. Se adaugă amestecul de cidru şi muştar, se amstecă şi se lasă să fiarbă, timp de 4-5 minute, până ce sosul scade pe jumătate. La final, se adaugă bucţile de piept de pui şi se asezonează cu rozmarin. Se servec imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.