Un mic dejun sănătos şi uşor de preparat! Omletă cu legume la cuptor
Publicat pe 25.02.2018 la 09:59 Actualizat pe 25.02.2018 la 13:03
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un mic dejun gustos şi sănătos, acestă reţetă este alegerea perfectă. Omletă cu legume la cuptor, o masă delicioasă ce se obţine într-un timp foarte scurt.
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un mic dejun gustos şi sănătos, acestă reţetă este alegerea perfectă. Omletă cu legume la cuptor, o masă delicioasă ce se obţine într-un timp foarte scurt.
- Citeşte şi: Piept de pui cu legume la cuptor
INGREDIENTE:
- 100 de grame de spanac, tocat mărunt;
- Un ardei roşu, tocat mărunt;
- Un ardei gras verde, tăiat mărunt;
- 100 de grame de roşii cherry;
- Şase ouă;
- 1/4 linguriţă de sare;
- 1/4 linguriţă de busuioc;
- 1/4 linguriţă de oregano;
- 1/4 linguriţă de piper;
- 100 de grame de brânză feta, mărunţită;
- O legătură de pătrunjel, tocat mărunt;
- Citeşte şi: Paste cu ciuperci şi sos de vin alb
- Citeşte şi: File de somon cu mix de legume şi quinoa
Mod de preparare:
Pentru început, se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 170 de grade şi se tapetează o tavă de copt pentru brioşe cu ulei de măsline, apoi se adaugă în fiecare formă, în mod egal, spanac, ardei roşu, ardei, verde şi roşii.
- Citeşte şi: Piept de pui cu legume şi sos picant
- Citeşte şi: Pui cu broccoli şi seminţe de susan
Într-un castron, se bat ouăle, apoi se adaugă sarea, busuiocul, oregano şi piperul. Se amestecă până ce toate condimentele se integrează complet. Apoi se adaugă amestecul de ouă peste legumele din tavă, iar deasupra se asezonează cu brânză feta. Se introduce tava în cuptor şi se găteşte, timp de 25 de minute, până ce omleta se rumeneşte. La final, se scoate omleta pe un platou de servire, se asezonează cu pătrunjel proaspăt. Se serveşte imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.