RETEŢA ZILEI - VINERI: Rulade de legume cu ton şi sos de usturoi
Publicat pe 01.01.2016 la 18:00 Actualizat pe 01.01.2016 la 18:10
Având în vedere că Sărbătorile de Iarnă aproape s-au dus, ar fi o idee bună să mâncaţi în această perioadă alimente uşoare şi sănătoase.
Având în vedere că Sărbătorile de Iarnă aproape s-au dus, ar fi o idee bună să mâncaţi în această perioadă alimente uşoare şi sănătoase.
O reţetă delicioasă se simte întotdeauna de la prima gustare. Vă recomandăm astăzi, o ruladă cu peşte absolut delicioasă care vă va uimi cu siguranţă prin gustul şi savoarea ei.
Ingrediente pentru 4 porții
320 g de ton în suc natural
2 dovlecei mari
1 vânată
2 ardei
1 pumn de măsline fără sâmburi
capere
30 g de nuci de pin
sare de mare
piper negru măcinat
oțet balsamic de Modena
arpagic
Pentru sosul de usturoi:
2 căței de usturoi
sare
un gălbenuș de ou
ulei de măsline extra virgin
sucul de o jumătate de lămâie
Mod de preparare
Pentru sos, se curată usturoiul și se pisează într-un mojar cu un vârf de cuțit de sare, până devine o pastă moale. Se adaugă gălbenușul de ou și sucul de lămâie și apoi se adaugă ulei de măsline puțin câte puțin, pentru a obține o consistență cremoasă. Odată gata, păstrați sosul la frigider.
Se taie dovlecelul pe lungime, se feliază fîn vinețele și se taie ardeii în jumătate (întotdeauna în lungime). Se gătesc la grătar toate legumele și se condimentează cu sare, piper și câteva picături de oțet balsamic, scrie site-ul Kudika.ro
Se prepară umplutura, amestecând tonul, măslinele, caperele și semințele de pin. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se pune câte o lingură de umplutură pe fiecare felie de legume gril, se rulează și se fixează cu o scobitoare sau cu o bandă de arpagic.
Se așează câte o rulada din fiecare tip pe vase individuale, se decorează cu câteva picături din sos și se servește presărat cu nuci de pin și arpagic.