Ingredientul pe care trebuie neapărat să îl adaugi în compoziția pentru blatul prăjiturii. Îl face pufos și ușor de manevrat
Toată lumea își dorește un blat pufos și cu care se lucrează ușor, în momentul în care gătește o prăjitură. Iată ce ingredient trebuie să adaugi ca să iasă exact așa cum vrei, fără să se rupă. Multe gospodine apelează la aceste trucuri, care nu dau greș niciodată.
- Ce trebuie să faci dacă vrei să obțiiun blat pufos și elastic
- Secretele de care trebuie să ții cont
Indiferent de rețeta prăjiturii, există câteva aspecte de care trebuie să ții cont neapărat pentru a obține un blat moale, dar pufos, care nu se rupe de la prima atingere. Nu ai nevoie de ustensile speicale sau ingrediente scumpe, ci trebuie doar să respecți câteva sfaturi care te vor ajuta.
Ce ingredient trebuie să adaugi dacă vrei să obții un blat pufos pentru prăjitura ta
O prăjitură cu un blat pufos este mult mai delicioasă și se servește mult mai ușor. De asemenea, dacă ai respectat rețeta cu strictețe, poți să te asiguri că blatul tău nu se va rupe în momentul în care îl scoți din tavă. Este esențial să nu treci cu vederea câțiva pași importanți.
Ingredientul care te va ajuta să obții un blat exact așa cum vezi în cofetării este praful de copt proaspăt. Dacă vrei să gătești o prăjitură și îți amintești de un plic de praf de copt pe care l-ai cumpărat în urmă cu mai mult timp, cel mai recomandat este să îl arunci.
Acesta nu trebuie să fie aproape de termenul de expirare, ci trebuie să cât mai proaspăt posibil. În acest mod va acționa la capacitate maximă și îți va transforma preparatul într-unul delicios, așa cum oricine și-ar dori.
Alte sfaturi de care trebuie să ții cont
Dincolo de tipul prafului de copt pe care îl adaugi, trebuie să ții cont și de alte aspecte. Mai exact, cofetarii profesioniști recomandă ca toate ingredientele pe care le adaugi să fie la temperatura camerei. Așadar, este bine să le scoți din frigider cu câteva ore înainte, pentru a fi sigur că își vor face treaba perfect.
De asemenea, trebuie să știi că dacă vei amesteca foarte mult în compoziție, aceasta se va strica. Deși la prima vedere ar părea că este util să faci acest lucru, amestecatul excesiv provoacă activarea glutenului mai mult decât ar trebui, iar blatul tău va fi tare.