5 alimente în care găsești mai mult fier decât în carne. Cu ce poți să înlocuiești acest produs
Carnea este principala sursă de fier și fibre ale oamenilor, însă o cantitate foarte mare poate să dăuneze. Din acest motiv, este important să știi că cinci alimente conțin aceeași cantitate de fier, iar acestea sunt mai sănătoase și au mai puține calorii. Sunt alternativa perfectă dacă își dorești să renunți, pentru un moment, la carne.
- Alimentele cu care poți să înlocuiești carnea
- Ce să consumui dacă vrei să își asiguri aportul de fier
Fierul este esențial pentru organism, iar organele nu pot funcționa corespunzător în lipsa lui. De asemenea, lipsa de fier duce la alte complicații foarte periculoase pentru organism.
Din acest motiv, majoritatea oamenilor insistă atunci când vine vorba despre consumul de carne, însă există câteva limite foarte clare din acest punct de vedere.
5 alimente în care găsești mai mult fier decât în carne
Carnea poate să fie periculoasă dacă este consumată în cantități mari, astfel că dacă vrei să beneficiezi de aceeași cantitate de fier în organism, dar consumând alte alimente, trebuie să știi că există câteva care pot aduce chiar un aport mai mare de fier pentru organismul tău.
Acestea se găsesc în aproape orice bucătărie, iar oamenii le mănâncă destul de des. De asemenea, unnul dintre ele poate fi folosit drept desert.
1. Fasolea
Fasolea este un aliment foarte important pentru organism. Indiferent de combinația în care îl consumi, are un aport foarte mare de fier, pe care nu trebuie să îl neglijezi.
2. Ciocolata Neagră
Acest produs este trecut des cu vederea, oamenii preferând să aleagă un alt tip de ciocolată pentru desert. Însă, cea neagră are calorii mai puține și conține foarte mult fier.
3. Spanacul
Despre spanac se știe deja că are o cantitate foarte mare de fier, fiind recomandat mai ales în cazul celor mici. Ei bine, este important să facă parte din alimentația oamenilor, având în vedere că la o cantitate de 220 de grame de spanac, există o cantitate de 6 mg de fier.
4. Ovăzul
Ovăzul este un alt aliment esențial, pe care oamenii nu trebuie să îl treacă cu vederea. Acesta are puține calorii, multe proteine și conține o cantitate mare de fier. Dincolo de faptul că ajută la slăbit, îmbunătățește funcționarea organelor.
5. Nuci
La rândul lor, nucile îmbunătășesc funcționarea creierului, memoria și sistemul imunitar din organism. Toate acestea se întâmplă datorită cantității mari de fier cu care vin imediat după ce au fost consumate.
O băutură care conține mult fier
O altă băutură conține o cantitate mare de fier, iar nutriționiștii o recomandă în această perioadă. Este vorba despre ceaiul verde, care are beneficii miraculoase în organism. Este antioxidant, ajută la relaxare și eliberarea stresului, dar și la sistemul imunitar.
Datorită proprietăților sale, este un produs care nu trebuie să lipsească din alimentația oamenilor în această perioadă a sezonului rece.