Cât de periculos este deficitul de fier în organism. Cum se tratează corect această problemă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 06.11.2023 la 09:32
Actualizat pe 06.11.2023 la 09:32
Deficitul de fier din organism este o problemă gravă cu care se confruntă oamenii, iar acest lucru depinde de mai mulți factori. Poate fi periculoasă în anumite cazuri, însă vestea bună este că se poate trata foarte ușor. Iată tot ce trebuie să știi despre această problemă și modul în care îți influențează viața.
- Cum îți afectează viața deficitul de fier
- Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această problemă
Mulți oameni se simt rău și nu găsesc o explicație pentru această problemă. Lipsa energiei și stările de oboseală sunt două dintre cele mai frecvente simptome cu care se confruntă oamenii. Chiar dacă la prima vedere pare greu să găsești o soluție, trebuie să știi că, de cele mai multe ori, deficitul de fier este principala cauză.
Cât de periculos este deficitul de fier în organism
Lipsa fierului din organismul oamenilor poate să ducă chiar și la probleme mai grave, motiv pentru care este important să tratezi la timp această problemă. Dacă te confrunți cu dureri de cap, ceață cerebrală, tulburări de somn, lipsa energiei sau capacitate redusă de concentrare, este momentul să iei măsuri în acest sens.
Una dintre cele mai bune metode de a-ți asigura nivelul optim de fier din organism este să ai o alimentație corespunzătoare. Dincolo de suplimente, mâncarea pe care o consumi depinde în cea mai mare proporție de nutrienții pe care organismul tău îi are.
Cea mai bună sursă de fier este mâncarea, conform experților. În cazul în care nu îți asiguri nivelul necesar de fier în organism, aceasta problemă duce la anemie.
Cum se tratează deficitul de fier
Femeile sunt cele care se confruntă cel mai des cu această problemă, iar perioadele de menstruație din fiecare lună pot fi afectate de acest lucru. Astfel, există alimente care îți vin în ajutor. Este recomandat să mănânci salată, rază, brocoli, spanac, urzici, sfeclă roșie, usturoi, pătrunjel, mărar, ceapă, carne de vită sau chiar și alge marine.
In general, plantele cu frunze verzi te ajută cel mai mult în combaterea acestei probleme, deoarece conțin o cantitate semnificativă de fier.
De asemenea, este recomandat să iei și suplimente de fier, în cazul în care medicul tău îți sugerează acest lucru, în urma unor analize. Cei care trebuie să țină cel mai mult cont de recomandările alimentare sunt vegetarienii, deoarece ei sunt foarte predispuși la deficitul de fier.
Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă vei consuma zilnic ceai verde. Beneficiile pe care le conține băutura