Alimentele care nu trebuie să le depozitezi în frigider. Se vor strica mult mai repede
Frigiderul este nelipsit din casa fiecărui român, însă, anumite alimente ajung să se strice mult mai repede dacă vor fi depozitate aici. Există câteva reguli de care trebuie să ții cont, astfel că mâncarea va rezista mai mult.
- Alimentele care nu trebuie să le depozitezi în frigider
- Se vor strica mult mai repede
Unele alimente se pot strica mai repede dacă sunt ținute în frigider pentru o perioadă lungă de timp. În acest fel, ele se pot ține în bucătărie sau într-o magazie, dar temperaturile scăzute le pot dăuna foarte mult. Dacă vrem să reziste o perioadă îndelungată, este nevoie să respectăm anumite reguli importante, dar extrem de simple. Iată alimentele care se vor strica rapid dacă le depozitezi în frigider.
Fructe tropicale
Cum ar fi bananele, ananasul, mango-ul și papaya. Aceste fructe sunt sensibile la temperaturi scăzute și pot suferi deteriorări la frigider. Este mai bine să le păstrezi la temperatura camerei și să le consumi în câteva zile.
Cartofii
Temperaturile reci din frigider pot transforma amidonul din cartofi în zaharuri, ceea ce poate afecta gustul și textura. Este mai indicat să îi păstrezi într-un loc răcoros și întunecat, cum ar fi un dulap sau o cămară.
Ceapa și usturoiul
Aceste legume se pot descompune mai repede în frigider, deoarece umiditatea poate favoriza apariția mucegaiului și a altor bacterii. Este mai bine să le păstrezi într-un loc uscat și bine ventilat.
Tomatele
Temperaturile scăzute din frigider pot afecta gustul și textura roșiilor, transformându-le într-o pastă mai moale. Este mai bine să le păstrezi la temperatura camerei până când sunt complet coapte, apoi le poți refrigera pentru a le menține prospețimea pentru o perioadă mai lungă de timp.
Usturoiul verde (ceapa verde)
Acesta poate deveni lipicios și puternic în frigider. Este mai bine să îl păstrezi la temperatura camerei, într-un pahar cu apă, sau să îl congeli pentru a-l păstra mai mult timp.
Castraveții
Aceștia pot deveni leneși și își pierd crocăntățea dacă sunt păstrați prea mult timp în frigider. Este mai bine să îi consumi în câteva zile sau să îi păstrezi la temperatura camerei pentru a le menține prospețimea.