Alimentele care reduc riscul de demență. Specialiștii au descoperit ce trebuie să consume oamenii, ca să scape de această boală: ”Punem accent în special pe...”
O alimentație corectă nu doar că ține sub control greutatea și are efecte benefice pentru sănătate, dar poate să reducă riscul unir boli precum demență sau bolile cardiovasculare. În urma unor studii, specialiștii au aflat ce trebuie să consumi, ca să scapi de aceste boli.
- Alimentele care reduc demența
- Ce trebuie să consumi ca să stai departe de aceste boli
Cu toții știm că alimentele pe care le consumăm sunt foarte importante pentru sănătate și au efecte majore în organism, însă nu mulți știu că unele dintre ele pot să reducă riscul unor boli grave. O mulțime de oameni se luptă cu demența sau afecțiunile vasculare, fără să știe că ar putea să reducă semnificativ efectele acestor boli cu doar câteva alimente.
Alimentele care reduc riscul de demență
Specialiștii au efectuat studii în acest sens, în urma cărora au descoperit faptul că dieta mediterană este magică pentru boli precum demența sau cele cardiovasculare. Mai exact, cu alimente precum peștele, legumele sau cerealele integrale, aceste afecțiuni se reduc semnificativ, fără prea mult efort în acest sens.
Datorită vitaminelor și nutrienților pe care le conțin aceste alimente, riscul de a ajunge la demență poate fi redus chiar și cu 23%, în timp ce riscul de a face boli cardiovasculare poate să scadă cu 24%. Conform specialiștilor în nutriție, dieta mediterană conține preparate bogate în Omega 3 și grăsimi bune pentru organism.
”Este o dietă extrem de echilibrată, în care integrăm majoritatea categoriilor alimentare. Însă scopul este să punem accent în special pe legume, fructe, verdeţuri, grăsime de foarte bună calitate, grăsime bogată în omega 3. Şi proteină în cantitate moderată.”, a declarat terapeutul în nutriție, Anca Alungulesei, pentru Observatornews.ro.
Ce efect au aceste alimente în organism
Chiar dacă pare o dietă banală, alimentele care se consumă sunt de un mare ajutor pentru organism. Conform specialiștilor, fără aceste alimente, în corpul oamenilor s-ar produce anumite inflamații.De asemenea, organismul este predispus unor boli grave, atât pe termen lung, cât și scurt, iar toate aceste riscuri pot fi reduse prin alimente.
”Menţinem organismul într-o stare de hemeostază. În momentul în care organismul nu se mai află în această stare de homeostază, încep să se instaleze tot felul de inflamaţii. Practic corpul este predispus către boală, pe termen mediu şi lung. Scopul este să scădem inflamaţiile şi putem face asta din alimente.”, a mai spus terapeutul, conform sursei citate.