Câtă sare trebuie adăugată în rețeta de caltaboși. Trucul pentru cel mai delicios preparat pentru masa de Crăciun
Caltaboșul este preparatul care face senzație în această perioadă în casele românilor, astfel că gospodinele caută de la an la an rețete pentru a obține cel mai bun gust. Însă, ingredientul cheie este sarea, care trebuie adăugată într-o cantitate corespunzătoare. Iată câtă sare se pune în rețeta tradițională de caltaboși.
- Ce cantitate de sare se adaugă în rețeta de caltaboși
- Secretul pentru un preparat delicios de sezon
Gospodinele se pregătesc riguros pentru venirea sărbătorilor de iarnă, iar caltaboșul nu poate să lipsească de pe masa de Crăciun. Acesta este un preparat tradițional, gătit în multe feluri, în funcție de zona țării. Însă, indiferent de rețetă, cea mai importantă este cantitatea de sare adăugată, deoarece în acest fel, vei obține gustul pe care ți-l dorești.
Câtă sare trebuie să adaugi în rețeta de caltaboși
Cu toții știm multe rețete de caltaboși pentru sărbătorile de iarnă, însă nu la fel de mulți știm și ce cantitate de sare trebuie să adăugăm. Ei bine, sarea este unul dintre cele mai importante ingrediente din rețetă, deoarece ea este cea care decide dacă caltaboșul va avea gustul pe care ți-l dorești sau nu.
Așadar, ca să punem cantitatea potrivită, trebuie să avem grijă și la celelalte ingrediente. Acest lucru înseamnă că pentru 1,2 kg de orez fiert, este necesară o cantitate de o linguriță plină de sare. Însă, este recomandat să modificați cantitatea în funcție de dorințe.
Alte trucuri pentru caltaboși delicioși
Dincolo de cantitatea de sare potrivită, există și ale trucuri care ajută la obținerea unui preparat exact așa cum ți-l dorești. Știm cu toții că preparatul se gătește din organele porcului, printre care și ficat, inimă, plămâni și rinichi. Așadar, este recomandat ca rinichii să fie fierți separat, pentru a elimina toxinele din organ. Un alt secret este să condimentați amestecul cu ienibahar, deoarece îi oferă un gust delicios.
După ce ați fiert organele, este ideal să nu aruncați apa. Aceasta poate să fie turnată peste amestecul de caltaboși, însă într-o cantitate mică, pentru a nu fi prea moale ulterior. De asemenea, dacă plănuiți să congelați caltaboșul, este recomandat să nu adăugați orez în cantitate, ci să-l păstrați doar pentru caltaboțul servit la scurt timp după preparare.