Consumul de zahăr alb afectează fizionomia oamenilor! Nutriționiștii trag un semnal de alarmă
Zahărul alb are efecte negative asupra organismului, mai ales când este consumat în cantități mai mari decât este recomant. Nu doar că afectează funcționarea organelor, dar modifică și fizionomia. Iată ce trebuie să știe toți românii despre acest ”viciu”.
- Cât de grave sunt efectele zahărului asupra organismului
- Oamenii trebuie să știe că afectează fizionomia
Există multe ingrediente delicioase, dar care fac rău sănătății oamenilor, iar printre ele se află și zahărul alb.
În cazul în care nu respecți cantitatea zilnică recomandată de nutriționiști, acesta are efecte foarte grave asupra organismului, de care toți oamenii trebuie să țină cont. Zahărul alb este pe lista ”alimentelor interzise”, dacă vrei să ai un stil de viață sănătos.
Consumul de zahăr alb poate să îți schimbe fizionomia
Nutriționiștii au tras un semnal cu privire la consumul de zahăr, un ingredient care face parte din alimentația a 90% dintre oameni, mai ales în cazul celor mici.
Acesta provoacă dependeță, iar celelalte efecte sunt foarte grave. Medicii au dezvăluit că zahărul alb poate să îți schimbe fiziononia feței.
Acest lucru se întâmplă din cauza inflamațiilor din organism și mai ales pentru că zahărul alb provoacă depuneri de grăsime la nivelul feței. Acestea se observă și în zona abdomenului, astfel că și dacă un stil de viață sănătos, dar consumi zahăr, nu vei avea o siluetă așa cum îți dorești.
”Zahărul te transformă! Îți schimbă aspectul, nu doar că te îngrașă, te face să depui grăsime, în special în zona abdominală, dar îți schimbă și fizionomia feței! Îți da o înfățișare „pufoasă”. De fapt, acest aspect pufos, se întâmpla peste tot. Datorită retenție de apă că rezultat al combinației: glicemie crescută și insulină multă.
Zahărul îți afectează vederea (persoanele cu diabet cunosc cel mai bine consecințele, diabetul fiind prima cauza de orbire din lume), rinichii (dacă te trezeșți să urinezi noaptea, o cauza este glucoză crescută), îți îmbătrânește tenul (glucoza denaturează colagenul) și favorizează apariția acneei! Închipuie-ți cât de mult îți mulțumește organismul dacă renunți la zahăr”, a declarat medicul Nicoleta Lupașcu, pe Facebook.
Cum să te bucuri de zahăt, fără să te alegi cu probleme
Deși nu este un aliment benefic, poți să te bucuri de câteva momente de răsfăț, fără să ai probleme de sănătate. Totul depinde de cantitatea de zahăr pe care o consumi.
Trebuie să ții cont de faptul că zahărul este un aliment nociv, iar cu cât mănânci mai mult, cu atât efectele sunt din ce în ce mai mari.