De ce nu trebuie să speli orezul înainte de gătit. Cât de gravă este greșeala pe care o face toată lumea
Toate gospodinele fac acest lucru, fără să știe cât de mare este această greșeală. Puțini s-ar fi așteptat la acest lucru, dar orezul nu trebuie spălat înainte de gătit. Iată ce se întâmplă dacă îl speli și de ce nu ar trebui să mai faci acest lucru.
- Ce se întâmplă dacă speli orezul înainte de gătit
- De ce nu trebuie să faci acest lucru
Orezul este unul dintre cele mai folosite alimente și foarte util în bucătărie, pentru că este foarte versatil. Acesta este gătit foarte des, într-o mulțime de moduri. Indiferent de cum este gătit, gospodinele îl spală înainte să îl pună pe foc, fără să știe că nu ar trebui să facă acest lucru, de fapt.
De ce nu trebuie să speli orezul înainte de gătit
Acest ingredient are foarte milte beneficii pentru organism, însă multe dintre ele se pierd atunci când orezul este spălat. Potrivit specialiștilor, acesta nu trebuie băgat sub jetul de apă și ținut la înmuiat, așa cum ar fi crezut toată lumea și cum se știe de mulți ani. Orezul nu necesită spălare înainte de a fi gătit.
Orezul își pierde amidonul în momentul în care este spălat, chiar dacă conține o cantitate destul de mare. Din acest motiv, este recomandat să nu îl speli. Un alt aspect de care trebuie să ții cont este aroma, deoarece și aceasta se pierde dacă este ținut mai mult timp în apă.
Un alt aspect imortant pe care trebuie să îl ai în vedere este faptul că orezul își păstrează nutrienții în stare naturală, fără să fie spălat. Din acest motiv, dacă vrei să beneficiezi de mulțimea de nutrienți cu care vine orezul, trebuie să eviți să îl speli.
Alte sfaturi despre orez
Orezul este printre cele mai gătite ingrediente, iar pentru un preparat de succes, trebuie să ții cont de câteva sfaturi. Unul dintre acestea este faptul că, potrivit indicațiilor lui Gordon Ramsay, condimentele se adaugă înainte de procesul în sine.
Un alt sfat important este să nu încălzești niciodată orezul. Acest lucru aduce o bacterie foarte gravă în organismul tău, și anume bacillus cereus.