Alimentul care înlocuiește ouăle în dieta ta. Poate fi folosit și la prăjituri, budinci, sufleuri
Ouăle te pot îmbolnăvi dacă le consumi în exces sau atunci când nu sunt preparate în mod corect. Ouăle sunt, de asemenea, gustoase, convenabile la preț, însă în cazul în care nu dorești să le consumi și vrei să le înlocuiești, ar trebui să știi că există un aliment care se potrivește de minune și care se găsește în orice supermarket.
- Poți adăuga acest aliment la orice fel de mâncare
- E perfect pentru mâncărurile sărate, dar și pentru cele dulci
- Îl găsești la orice supermarket
Ouăle proaspete, chiar și cele cu coji curate, necrăpate, pot conține bacterii numite Salmonella care pot provoca boli de origine alimentară, adesea numite „intoxicații alimentare”. Ouăle sunt o putere nutrițională.
Alimentul care înlocuiește ouăle în dieta ta
Acestea oferă organismului 13 vitamine și minerale, proteine de înaltă calitate, dar nu trebuie să le consumăm în exces. Pot fi înlocuite atât în ceea ce privește mesele de zi cu zi, cât și la prăjituri, cu tofu.
Tofu, originar din China, este făcut din lapte de soia condensat. Este presat în bucățele albe, într-un proces similar cu fabricarea brânzei. Majoritatea boabelor de soia din lume sunt cultivate în Statele Unite, iar o mare parte este modificată genetic
Tofu este bogat în proteine și conține toți aminoacizii esențiali de care organismul tău are nevoie. De asemenea, conține grăsimi, carbohidrați și o mare varietate de vitamine și minerale. Tofu are o aromă neutră.
Poți adăuga acest aliment la orice fel de mâncare
Acest lucru îl face grozav pentru adăugare la orice fel de mâncare, inclusiv atunci când vorbim despre deserturi. Tofu poate fi sărat sau dulce, în funcție de modul în care este preparat. Poate fi, de asemenea, crocant sau moale.
La fel ca majoritatea alimentelor vegetale, tofu conține mai mulți antinutrienți. Acești compuși se găsesc în mod natural în alimentele vegetale și reduc capacitatea organismului de a absorbi nutrienții din alimente.
Tofu este originar din China și se crede că a fost descoperit în urmă cu peste 2.000 de ani. Înainte de a fi gătit sau inclus într-o anumită rețetă, trebuie să scoatem apa din ambalaj. Vine ambalat în acest mod, deoarece apa ajută la conservarea acestuia și la împiedicarea uscării.