Ciorbă de spanac a la grec. O rețetă gustoasă, extrem de rapidă
Dacă nu ai încercat până acum ciorba de spanac a la grec, nu știi ce ai pierdut! Rețeta este una simplă, de-a dreptul delicioasă și ciorba de spanac a la grec este gata într-un timp record. Are un gust inconfundabil și este foarte benefică sănătății corpului uman. Consumul de spanac poate reduce stresul.
- Ciorbă de spanac a la grec, rețetă simplă
- Cum să o prepari în timp record
- Îndrăgită de întreaga familie
Mai mult decât atât, spanacul contribuie la sănătatea ochilor, poate ajuta la prevenirea cancerului și poate reduce nivelul tensiunii arteriale.
Ciorbă de spanac a la grec
Spanacul are vitamine și minerale precum vitamina E și magneziu care susțin sistemul imunitar. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă ciorbă de spanac a la grec!
Ingrediente
- 1 kg spanac
- 2.5 l supă legume sau apă
- 4 linguri ulei
- 1 ceapă medie tocată mărunt
- 1 morcov mediu ras
- 1 felie țelină rasă
- 2 cepe verzi
- 30-40 g orez
- 2 căței mici usturoi
- sucul de la 1 lămâie
- 200 ml smântână pentru gătit
- 3 gălbenușuri
- sare
- piper
Mod de preparare
Supa de legume sau apa se pune pe foc, pentru a fi caldă în momentul în care se adaugă celelalte ingrediente. Se pune orezul la fiert într-o oală mai mică. Se spală spanacul, se curăță și se opărește în apă clocotită.
Se scurge și se toacă în bucăți mici. Se călește ceapa într-o tigaie. Se adaugă morcovul, țelina, ceapa verde mărunțită și toate aceste ingrediente se pun în supa fierbinte. Se lasă la fiert cinci minute și se adaugă spanacul.
Se adaugă usturoiul trecut prin presă, sucul de lămâie, sare, piper și se fierbe încă cinci minute. Separat, într-un bol, se amestecă smântâna de gătit cu gălbenușurile. Se pun câteva polonice de supă și apoi se pune și amestecul din bol în oala cu ciorbă.