Cu ce sa înlocuiești oul din gogoșile de post. Ingredientul de care ar trebuie să știe orice gospodină
Gogoșile se numără printre cele mai apreciate deserturi, dat fiind faptul că sunt delicioase și că se prepară rapid. Fie că e vorba de cele cu umplutură de fructe sau simple, gogoșile sunt pe placul românilor, de aceea, în rândurile de mai jos, vei regăsi ce trebuie să pui în acest desert pentru a putea fi consumat în post.
- Ingredientul pe care să îl pui în gogoși pentru a putea fi consumate în post
- Secretul tuturor gospodinelor
Dacă te numeri printre cei care țin Postului Crăciunului, trebuie să știi că te poți bucura de gogoși delicioase, fără să ai în rețetă ou, ingredient interzis în această perioadă. Cu toate că poate ai spune, la prima vedere, că este destul de dificil să înlocuiești alimentele care nu sunt de post în astfel de rețete, lucrul stau diferit.
Mai exact, dacă vrei să pregătești gogoși pentru post, tot ce trebuie să faci este să pui o banană în loc de ou. Acest fruct poate avea aceeași consistență precum cea a oului și nu vei simți diferența. Plus că, banana va oferi un plus de savoare gogoșilor.
Cea mai simplă rețetă de gogoși pe care o poți pregăti în post
Ingrediente:
- 500-550 g făină albă
- 7 g drojdie instant
- 1 banană mare, bine coaptă
- 250 ml apă călduță (sau lapte de soia)
- coaja rasă de la o lămâie netratată
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 lingură zahăr tos
- zahăr pudră, pentru decor
- gem sau dulceață pentru servit (opțional)
- ½ linguriță sare
Mod de preparare:
Pentru început, încălzești apă peste care vei adăuga sarea, drojdia instant și zahărul tos. Dacă nu îți surâde ideea de a pune apă în gogoși, o poți înlocui cu lapte de soia.
După ce ai amestecat ingredientele de mai sus, cu ajutorul unei furculițe, pasezi o banană. Trebuie să aibă consistența unui piure. Ulterior, adaugi și fructul peste amestecul obținut, peste care se pune esența de vanilie, coaja de la o lămâie rasă, dar și făina.
Se frământă aluatul, iar mai apoi, se lasă la dospit o oră și jumătate, dar nu înainte de a-l acoperi cu o folie alimentară.
După ce și-a dublat volumul, aluatul trebuie frământat din nou, pentru a elimina toate bulele de aer. Se formează mai multe bile, care se lasă la crescut încă 20 de minute.
Ulterior, se pun la prăjit în uleiul încins, iar după ce sunt gata, gogoșile pot fi decorate cu zahăr pudră, alături de dulceața care îți place.