Cum faci pește prăjit fără ulei. Rețetă rapidă și super gustoasă
Dacă vrei să gătești pește, dar preferi o variantă mai sănătoasă, fără ulei, trebuie să știi că se poate să pregătești o astfel de carne și fără să adaugi un strop de grăsime. Peștele este o carne care necesită mai multă atenție, mai ales dacă îl gătești fără ulei.
- Cum faci pește prăjit fără ulei
- Rețetă rapidă și super gustoasă
De cele mai multe ori, peștele gătit în tigaie are nevoie și de puțin ulei, astfel încât să nu se lipească. Există o variantă mai sănătoasă, cea în care folosești cuptorul. Peștele va fi la fel de gustos.
Rețetă de pește prăjit fără ulei
Ingrediente:
- pește
- condimente
- sare
- piper
- legume
- usturoi
- unt (opțional)
Mod de preparare:
Dacă alegi să gătești peștele la cuptor, trebuie să știi că ai nevoie și de folie de aluminiu, în care vor fi așezate bucățile de pește curățat și spălat. În interior și se pun feliuțe de usturoi, sare, piper sau alte condimente speciale pentru pește. Un pas opțional este acela de a tăia și un cub de unt, care se pune în interior, iar într-o altă folie de aluminiu se pun legumele la gătit. Se lasă la cuptor până când peștele este gătit.
Peștele poate fi gătit fără ulei și în tigaie. Față de prima rețetă, ai nevoie și de făină. Se lasă tigaia la încins și se adaugi căței de usturoi tăiați mărunt. Nu trebuie lăsați pe foc mai mult de 3 minute, iar mai apoi, se scoate usturoiul și se pune peștele care a fost dat prin făină și sare.
De ce să NU mai faci peștele prăjit în ulei
Deși, de cele mai multe ori, poate fi cea mai rapidă variantă de a prăji peștele, specialiștii spun că alimentele prăjite în exces nu dăunează doar siluetei, ci are efecte negative asupra sănătății. De aceea, există trei variante cu ajutorul cărora poți prăji peștele, una dintre ele fiind cea în care este pus la cuptor.
O altă variantă la fel de ușoară este aceea de a face o crustă din pesmet. În acest fel, nu ai nevoie de ulei, iar pentru a te asigura că preparatul are un gust delicios, poți adăuga și iaurt în amestecul de făină, sare și condimente.