Cum să faci ardei gras prăjit în ulei pentru iarnă. Rețetă simplă fără sterilizare
Ardeii grași prăjiți în ulei sunt un preparat ideal pentru iarnă și se gătesc în doar câteva minute, nefiind nevoie de sterilizare. Această rețetă este o alegere potrivită pentru toată lumea, deoarece puțini ar spune că nu sunt pe gustul lor.
- Cea mai delicioasă rețetă de ardei la borcan
- Ai nevoie de câteva ingrediente și nu trebuie sterilizați
Este una dintre cele mai versatile legume și foarte ușor de gătit, iar când vine vorba despre preparatele pentru iarnă, se completează perfect. Gospodinele pregătesc borcane cu ardei gras după rețeta clasică, însă există și alte preparate la fel de delicioase. Una dintre ele este ardeiul gras prăjit în ulei, cuc are vei cuceri întreaga familie.
Cum să faci ardei gras prăjit în ulei pentru iarnă
Cu toții știm cât de importante sunt preparatele pentru iarnă, mai ales când vrei să te bucuri de legume proaspete în sezonul rece.
Din acest motiv această rețetă îți vine în ajutor. Ai nevoie de puține ingrediente și puțin timp la dispoziție pentru a găti. Acest preparat poate fi servit atât individual, cât și alături de alte preparate.
Ingrediente
- ardei gras
- 80 grame de zahăr
- 4 căței de usturoi
- 80 ml oțet 9%
- ulei
Mod de preparare
Pentru început trebuie să speli ardeii și să îi ștergi până sunt uscați. Bucătarii pricepuți evită să îi curețe de semințe, deoarece se vor înmuia când se vor prăji. Pasul următor este să pregăteși o tigaie și să pui ulei în ea, iar mai apoi să îl pui la încins. După ce s-a încins suficient uleiul, vei prăji ardeii pe ambele părți, iar după ce s-au înmuiat, îi vei prăji sub capac.
Ardeii prăjiți îi vei pune în borcan în poziție verticală astfel încât să rămână cât mai puțin aer în interior. la jumătatea borcanului se adaugă un cățel de usturoi zdrobit, iar peste el se continuă cu încă un strat de ardei. Deasupra vei mai pune încă un strat de usturoi zdrobit.
În interiorul borcanelor vei adăuga un amestec format din apă, zahăr, ulei și oțet. Toate aceste ingrediente se pun la fiert într-un bol, iar mai apoi se adaugă în fiecare borcan. După ce le-ai umplut, le vei întoarce cu capacul în jos.
Ce trebuie să faci cu ardeii înainte să îi coci
Un alt preparat foarte important pentru gospodăriile românilor sunt ardeii copți. A început sezonul legumelor, atfel că este important să știi exact cum se prepară și toate secretele care te pot ajuta să obții cel mai bun gust.
Așadar, este important de știut că înainte să îi pui la copt, trebuie să îi ungi cu ulei de măsline. Acesta îi va face mult mai ușor de decojit.