Cum să prepari prăjitura Figaro. Desert rapid și simplu
Dacă ai poftă de ceva dulce sau vrei să îți surprinzi apropiații cu un desert simplu și rapid, atunci prăjitura Figaro e cea mai potrivită. Iată ce ce ingrediente ai nevoie pentru preparatul gustos.
- Mod de preparare prăjitura Figaro
- De ce ai nevoie pentru rețetă
Prăjitura Figaro. Desert simplu și rapid
Prăjitura Figaro e una dintre cele mai apreciate prăjituri, iar asta nu doar pentru gustul senzațional pe care îl are, ci și pentru faptul că se face foarte simplu și rapid.
Ai nevoie de puține ingrediente, iar modul de preparare e destul de simplu. Rezultatul cu siguranță va fi cel așteptat.
Ingrediente:
Pentru aluat ai nevoie de:
5 gălbenușuri
100 de grame de zahăr
250 de grame de unt
un praf de sare
450-500 de grame de făină
jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
o lingură de zeamă de lămâie
Pentru bezeaua de nucă:
5 gălbenușuri
130 de grame de zahăr
200 de grame de nucă măcinată fin
coaja și zeama de la o lămâie
un praf de sare
Vei mai avea nevoie în plus și de 750-800 de grame de gem de caise.
Mod de preparare
Mai înainte de toate o să ne ocupăm de aluat. Pentru acestea vom freca mai întâi gălbenușurile cu un praf de sare, după care peste ele se adaugă zahărul și untul lăsat la temperatura camerei și se va mixa până când zahărul se topește.
Se adaugă bicarbonatul stins în zeamă de lâmâie, iar imediat se incorporează făina treptat.
Aluatul se va da la rece pentru 20-39 de minute, după care se întinde pe o tavă tapetată cu ulei, urmând ca peste el să fie pus gemul de caise.
Acum ne vom ocupa de bezeaua de nucă. Se vor bate spumă albușurile presărate cu puțină sare, apoi se adaugă treptat zahărul și coaja de lămâie.
Se va amesteca totul până când se va obține o bezea. Peste ea se adaugă nuca măcinată și se vor amesteca încet. Bezeaua se întinde peste gemul de caise și se pune totul la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. La final se adaugă zahăr pudră.