Meniul complet al lui Chef Horia Manea: cremă de morcovi copți cu fasole, ficăței fragezi cu ceapă și brioșe cu banane. Află rețetele pas cu pas
Publicat pe 27.08.2025 la 12:22 Actualizat pe 27.08.2025 la 12:22
Chef Horia Manea a pregătit în cadrul emisiunii Meniu de Vedetă, un meniu delicios și echilibrat, care combină arome proaspete și ingrediente sănătoase: cremă de morcovi copți cu fasole, ficăței fragezi și brioșe cu banane. Află rețetele pas cu pas!
- Cremă de morcovi cu fasole
- Ficăței fragezi
- Brioșe cu banane
Cremă din morcovi copţi şi fasole
Ingrediente:
5 morcovi
10 g boia afumată
5 g chimion
10 g turmeric
400 g fasole albă boabe
2-3 căţei de usturoi
1 legătură pătrunjel
Ulei de măsline
Sare
Piper
Mod de preparare:
Morcovii se condimentează cu sare, piper, boia afumată şi se introduc la cuptor, în ulei de măsline, pentru 12-14 minute, la 200 de grade. Apoi, se amestecă într-un blender alături de fasolea fiartă, usturoi, turmeric, sare, piper, chimion şi puţină apă.
Ficăţei cu ceapă
Ingrediente:
250 g ficăţei
3 cepe galbene
2-4 căţei de usturoi
3 g boia dulce
1 legătură pătrunjel
100 ml vin
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Se pun la prăjit ficăţeii. După ce s-au gătit timp suficient, se adaugă ceapa şi usturoiul. La final, se presară pătrunjel, sare, piper şi boia afumată.
Brioşe cu banane
Ingrediente:
2 banane curăţate
125 g făină
20 g făină de migdale
50 g smântână
5 g praf de copt
25 g zeamă de lămâie
120 h zahăr
1 ou
40 ml ulei
50 g alune de pădure
50 g ciocolată
Unt
Mod de preparare:
Bananele se pasează cu ajutorul unui blender vertical. Peste, se adaugă oul, smântâna, uleiul, zeamă de lămâie şi zahărul. Se adaugă şi praful de copt, făina de migdale, făina normală şi alunele de pădure. Compoziţia se toarnă într-o tavă specială, tapetată cu unt. Tava se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 12-14 minute.